Slovenija – Grčija prenos: kje si lahko ogledate tekmo

Košarka 1. Avg 202311:15 3 komentarji
prenos v živo slovenija grčija
Luka Dončić. Foto: Profimedia

Slovenija – Grčija prenos tekme v živo ekskluzivno na Sportklubu. Slovenska košarkarska reprezentanca z drugo tekmo nadaljuje priprave na svetovno prvenstvo 2023. Prvič letos bo v kadru tudi zvezdnik Luka Dončić. Telemachov spektakel bo v sredo, 2. avgusta ob 20.30, v razprodani dvorani Stožice.

Slovenija nadaljuje delovno poletje, ki bo vrhunec doživelo med 25. avgustom in 10. septembrom, ko bodo svetovno prvenstvo gostili Japonska, Filipini in Indonezija. Slovenska izbrana vrsta bo četrtič udeleženka turnirja najboljših reprezentanc na svetu. Prvič je nastopila 2006 na Japonskem, 2010 je igrala v Turčiji, 2014 pa v Španiji.

Slovenci bodo v pripravah skupno odigrali sedem pripravljalnih obračunov. Prvi je že za njimi, ko so v močno okrenjeni zasedbi z neprepričljivo igro strli Kitajce. Sledil je prvi rez, ko se je selektor Aleksander Sekulić za sodelovanje zahvalil trem košarkarjem.

Telemachov spektakel Slovenija – Grčija

KDAJ: Sreda, 2. avgust 2022, ob 20.30
KJE: Dvorana Stožice
PRENOS V ŽIVO: Sportklub 1

Vlatko Čančar
Foto: FIBA

Luka Dončić po mesecih treningov znova za Slovenijo

Prvi zvezdnik Slovenije Luka Dončić in novopečeni prvak lige NBA Vlatko Čančar sta se reprezentanci priključila 28. julija in bosta v sredo proti Grkom prvič letos oblekla slovenski dres. Luka bo prvič moči združil z Jordanom Morganom, naturaliziranim ameriškim centrom, potem ko je prejšnji dve poletji barve Slovenije branil Mike Tobey.

Dončić je zajeten tekmovalni post po (pre)hitro končani sezoni v ligi NBA zapolnil predvsem z načrtnim preoblikovanjem telesa in celostnim trenažnim procesom. Tako bo dvoboj za slovenske in tudi ameriške oči zanimiv tudi z vidika njegove pripravljenosti.

Po Telemachovem spektaklu v Stožicah se bosta Slovenija in Grčija pomerili še v znameniti Oaki v Atenah. Čeprav je Giannis Antetokounmpo še vedno na seznamu selektorja Dimitrisa Itudisa, v Ljubljani ne bo zaigral, bosta pa v slovenski prestolnici gostovala njegova brata Thanasis in Kostas.

Nadaljevanje ne bo nič manj razburljivo. Najprej bo v Ljubljano prišla Črna gora, nato bo Slovenija potovala na zvezdniški turnir v Malago. Tam se bo 11. avgusta pomerila z reprezentanco Španije in dan pozneje še z Združenimi državami Amerike, ki bodo z dvanajsterico košarkarjev iz lige NBA na svetovnem prvenstvu lovili šesto zlato medaljo. Za aklimatizacijo in privajanje na drug časovni pas, Okinava je sedem ur pred Slovenijo, bodo Slovenci generalko pred prvenstvo 19. avgusta odigrali v Tokiu proti izbrani vrsti Japonske.

Razpored: tekme slovenske reprezentance

Pripravljalne tekme

Torek, 25. julij 2023, Celje 
Slovenija – Kitajska 75:73

Sreda, 2. avgust 2023, Ljubljana – Telemachov spektakel
Slovenija – Grčija

Petek, 4. avgust 2023, Atene
Grčija – Slovenija

Torek, 8. avgust 2023, Ljubljana
Slovenija – Črna gora

Petek, 11. avgust 2023, Malaga
Španija – Slovenija

Sobota, 12. avgust 2023, Malaga
ZDA – Slovenija

Sobota, 19. avgust 2023, Tokio
Japonska – Slovenija

Vse tekme bodo v neposrednem prenosu na programih Sportkluba.

Razpored Slovenija Dončić
Kako visoko lahko na SP 2023 poseže Slovenija? Foto: FIBA

Svetovno prvenstvo 2023 – prvi del

Skupinski del (Okinava) – skupina F

Sobota, 26. avgust 2023
13.30 Slovenija – Venezuela

Ponedeljek, 28. avgust
13.30 Gruzija – Slovenija

Sreda, 30. avgust
13.30 Slovenija – Zelenortski otoki

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje