Od Ljubljane se želi posloviti v slogu (VIDEO)

Košarka 10. Jun 20239:33 0 komentarjev

Yogi Ferrell v končnici državnega prvenstva dokazuje, da ne spada v skupino tistih ameriških košarkarjev, ki po koncu evropske in jadranske sezone izgubijo zagon. V boju z žilavim Heliosom je prodorno in strelsko navdahnjeni organizator igre nesporna gonilna sila Cedevite Olimpije. "Ni mi vseeno, kako zaključimo sezono," pravi košarkar, ki bi ob nocojšnjem slavju Ljubljančanov bržčas postal tudi MVP finala.

Nocoj bi v Tivoliju že lahko padel zastor košarkarske sezone 2022/23. Uspešnost Cedevite Olimpije pa bo v veliki meri odvisna od razpoloženosti Yogija Ferrella. Ta je ob dveh zmagah Ljubljančanov dosegel 17 in 35 točk ter skupno dodal še 10 asistenc. O njegovi vlogi pa dovolj zgovorno priča tudi podatek, da je bil ob uspehu Heliosa v Stožicah izključen.

“Zdaj moramo dokončati svoje delo,” pravi 30-letni Američan, ki je tudi v tretji tekmi pokazal, da je krvav pod kožo. Nekajkrat se je zapletel v besedni dvoboj s tekmeci, z gestikulacijami pa se je obračal tudi proti tribunam. “Nič takšnega. Vse to je del igre,” pravi Ferrell, ki se bržčas poslavlja od Ljubljane. Ni mu vseeno, na kakšen način. Čeprav mu je zgodovina kluba dokaj tuja, pa poudarja, da želi nocoj v Tivoliju prejeti zlato kolajno.

“Helios se res dobro bori. A ohranjamo osredotočenost in delujemo kot ekipa. Helios šeni rekel zadnje besede. Ključna bo naša obramba,” pravi eden najboljših Američanov, ki so kadarkoli nosili dres Olimpije.

Video: Yogi Ferrell o finalu DP

Četrto tekma finala med Cedevito Olimpijo in Heliosom se bo z neposrednim prenosom na SK 1 začela ob 18.00. Če bodo Domžalčani izsilili peto tekmo, bo ta na sporedu v ponedeljek ob 20.30.