Trenerja napovedala spremembe v prihodnji sezoni

Košarka 10. Jun 202320:18 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Košarkarji Cedevite Olimpije so pričakovano osvojili naslov državnih prvakov. Čeprav je bila pot do naslova težja od pričakovan, pa so v taboru tako novih starih prvakov kot tudi v taboru poražencev s predstavo v finalu zadovoljni, hkrati pa sta oba trenerja že napovedala, da se v prihodnji sezoni obetajo spremembe.

“Najprej moram čestitati Cedeviti Olimpiji za naslov prvaka, zasluženo. Če gledam današnjo tekmo, moram reči, da smo morda pregoreli v želji. Dali so nam nekaj upanja, da jih morda presenetimo, kar smo dokazali v prvih treh tekmah. S sezono moramo biti zadovoljni, ampak že sedaj lahko povem, da okostja ekipe ne bomo zadržali. Fantje so predobri, preveč so napredovali, mi nimamo denarja, da bi jih plačali. Iz srca jim čestitam za vse, kar so prikazali. Kar se tiče finalne serije, prve tri tekme so bile prava promocija za košarko,” je po tekmi dejal trener Helios Suns Dejan Jakara.

Dejan Jakara po koncu finalne serije:

“Vsekakor sem zadovoljen s temu, kar smo s fanti pokazali. Sezono smo končali tako kot moramo, da je Olimpija prvak. Imeli smo izredno naporen ritem, na koncu se je končalo tako, kot smo si želeli. Sedaj si bom vzel čas za počitek in čas z družino, o ostalih stvareh pa bom sam kot trener še razmislil,” je dejal trener Cedevite Olimpije Miro Alilović, ki se je sicer izognil konkretnemu odgovoru, a je jasno, da zapušča Stožice.

Miro Alilović po osvojeni trojni kroni: