Slovo enega najvišje letečih igralcev v zgodovini (VIDEO)

Košarka 16. Apr 202420:18 0 komentarjev
Blake Griffin
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill via Guliver

Kariero je sklenil ameriški košarkar Blake Griffin, ki je dolga leta slovel kot eden najbolj atraktivnih v ligi NBA.

Griffin je bil med košarkarsko elito 14 let, a v letošnji sezoni ostal brez angažmaja. Nazadnje je še v lanski sezoni nosil dres Bostona, zadnjič pa je na parket stopil v končnici, 25. aprila 2023 proti Atlanti. V karieri, ki se je začela leta 2009, ko ga je na naboru kot prvega po vrsti izbrala franšiza Los Angeles Clippers, je vpisal 765 nastopov na tekmah rednega dela in 68 v končnici.

Na svoj debi v ligi NBA je sicer moral čakati več kot eno leto, saj je celotno prvo leto pogodbe preživel na stranskem tiru zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil na zadnji pripravljalni tekmi. Kljub temu je ohranil izjemno eksplozivnost, ki je bila njegov največji prepoznavni znak. Predvsem kot član LA Clippers je slovel po izjemnih zabijanjih, po zaslugi asistenc Chrisa Paula in partnerja pri “letenju” nad parketom DeAndreja Jordana pa se je moštva prijel vzdevek “lob city”.

Najbolj atraktivna zabijanja v karieri Blaka Griffina:

Najboljši del njegove kariere se je končal že razmeroma zgodaj. Že v sezoni 2017/18, ko je štel šele 28 let, ga je klub iz mesta angelov v menjavi poslal v Detroit, kjer je njegova zvezda pričela hitro ugašati. Do takrat je bil kar petkrat izbran na tekmo zvezd in štirikrat v eno od najboljših peterk, oba dosežka pa je nato ponovil le še v sezoni 2018/19. Nato so njegove številke precej upadle, po Detroitu pa je dve sezoni igral še v Brooklynu in nato lani še za Boston.

Njegovo karierno povprečje znaša 19 točk, 8 skokov in 4 asistence, statistično najboljšo sezono pa je imel 2013/14, ki jo je sklenil na tretjem mestu v glasovanju za najkoristnejšega igralca. V povprečju je tisto leto vpisal 24,1 točke, 9,5 skoka in 3,9 asistence.

Novico, da uradno končuje športno pot, je objavil na Instagramu, kjer je govoril o hvaležnosti, ki jo premore za vsak trenutek, ki ga je preživel v profesionalni karieri.

“Košarka mi je v življenju dala tako veliko, da ne bi spreminjal ničesar. Za konec moram obvezno seveda dodati, da sem navdušen glede svojega naslednjega poglavja v karieri. Saj ne, šalim se. Konec je,” je šaljivo zapis sklenil Blake.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!