Šok za Slovenijo: kako hudi sta poškodbi Dončića in Čančarja? (VIDEO)

Košarka 4. Avg 202320:55 1 komentar

Slovenija je v Atenah izgubila še drugi zaporedni pripravljalni obračun pred letošnjim svetovnim prvenstvom. Znova je Slovencem mero vzela Grčija, a izid trenutno ni v ospredju, saj sta se med dvobojem poškodovala oba člana lige NBA v slovenski reprezentanci. Luka Dončić v prvem in Vlatko Čančar v drugem polčasu. Skrbi predvsem poškodba slednjega, ki so mu morali pomagati s parketa.

Slovenija je v Atenah padla s 77:88, a tokrat bolj kot poraz skelita poškodbi dveh ključnih članov. Letošnji prvak severnoameriške lige z Denverjem je bolečino v kolenu začutil ob silovitem zabijanju sredi zadnje četrtine. Posnetek si lahko ogledate zgoraj.

Vsaj na prvi pogled ni videti, da bi mu koleno obrnilo ali bi prišlo do kakšne hiperekstenzije. Takoj po pristanku se je 26-letni Koprčan prijel za levo koleno in v bolečinah obležal na tleh. S parketa so mu morali pomagati in tako ni zmogel obremeniti noge. Grki so mu ob odhodu z igrišča namenili aplavz, a izraz na obrazu Vlatka Čančarja je bil zagotovo skrb vzbujajoč. Kot tudi posnetki vidnega šepanja ob odhodu iz dvorane OAKA.

“Ni videti dobro. Razočaranje je veliko, a moramo gledati naprej, kar bo težko. Misli je treba preusmeriti v nadaljevanje priprav in na svetovno prvenstvo,” je po dvoboju s tonom, ki daje slutiti, da gre za težjo poškodbo, dejal selektor Aleksander Sekulić. Kot so sporočili iz KZS, bo podrobne preglede opravil v Ljubljani.

Za kako resno poškodbo gre, bodo pokazali zdravniški pregledi, ki jih bo Čančar opravil v Sloveniji, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije. Je pa Čančar iz dvorane odšel brez pomoči, medtem ko je Jordan Morgan za Eurohoops dejal, da so prvi znaki vendarle pozitivni.

Dončić jo je odnesel bolje

Če to še ni dovolj, je v bolečinah s parketa odšel tudi Luka Dončić. Bolečino je začutil ob trku z Manosom Chatzidakisom, ki mu je postavljal blok.

Sodeč po posnetku se zdi, da sta trčila s koleni, a je krajšo potegnil slovenski zvezdnik. O njem oz. njegovi poškodbi sicer Sekulić po tekmi ni govoril, zato lahko navijači vendarle upajo, da je z njim vse v najlepšem redu.

Pred svetovnim prvenstvom slovenske košarkarje čakajo še štirje obračuni. Po vrnitvi iz Aten bo Slovenija gostila Črno goro, sledil bo zvezdniški turnir v Španiji in tekmi proti domačinom ter reprezentanci ZDA. Za konec na Japonskem še generalka proti gostiteljem mundiala.

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance

Torek, 25. julij 2023, Celje 
Slovenija – Kitajska 75:73

Sreda, 2. avgust 2023, Ljubljana – Telemachov spektakel
Slovenija – Grčija 91:98

Petek, 4. avgust 2023, Atene
Grčija – Slovenija 88:77

Torek, 8. avgust 2023, Ljubljana
Slovenija – Črna gora

Petek, 11. avgust 2023, Malaga
Španija – Slovenija

Sobota, 12. avgust 2023, Malaga
ZDA – Slovenija

Sobota, 19. avgust 2023, Tokio
Japonska – Slovenija

Vse tekme bodo v neposrednem prenosu na programih Sportkluba.

NE SPRELEJTE: Ozvočeni selektor Sekulić

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje