V zmajevo gnezdo občasni reprezentant Litve

Košarka 21. Jun 202415:20 0 komentarjev
Martinas Geben
Foto: FIBA

Strokovni štab 21-kratnih prvakov slovenskega košarkarskega prvenstva iz Ljubljane pospešeno sestavlja igralski mozaik za prihodnjo sezono, v kateri bodo znova nastopali tudi v regionalni ligi Aba. Člansko zasedbo Cedevite Olimpije je pod obročema okrepil občasni litovski reprezentant Martinas Geben, ki se v Ljubljano seli iz španske Manrese.

Martinas Geben je z ljubljanskim klubom podpisal pogodbo vsaj do zaključka sezone 2025/26. Devetindvajsetletni in 208 centimetrov visoki Geben je v svoji karieri med letoma 2019 in 2021 nosil dres Žalgirisa in bil del elitne evrolige.

Z Žalgirisom je leta 2020 osvojil naslov državnega prvaka Litve, v sezonah 2019/20 in 2020/21 pa je v dresu Žalgirisa zaigral tudi na skupno 53 tekmah evrolige. V povprečju je na parketu preživel malo več kot osem minut na tekmo, dosegal pa je 3,4 točke in 2,0 skoka na obračun.

“Gre za inteligentnega igralca, centra, ki lahko zadane z razdalje, s kakovostno in učinkovito igro v napadu, prav tako je dober v tranzicijski igri, obenem pa nam bo v pomoč v igri v obrambi,” je ob naznanitvi nove okrepitve članske zasedbe povedal glavni trener zmajev Zvezdan Mitrović.

“Navdušen sem ob pridružitvi Cedeviti Olimpiji, ko bom z družino začel novo dogodivščino v Ljubljani in Sloveniji. Klub ima bogato zgodovino in veselim se, da bom del organizacije,” je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Geben, ki je leta 2013 z Litvo na svetovnem prvenstvu za reprezentance do 19. leta starosti osvojil bronasto medaljo.

Leta 2021 se je preselil k Bambergu, sezono 2022/23 pa začel pri Skylinersih iz Frankfurta in sklenil pri Manresi, kjer je igral vse do konca minule sezone.

Trenutna zasedba Cedevite Olimpije:

Ostali od lanske ekipe: Gregor Glas, Rok Radović, DJ Stewart.

Prihodi: Aleksej Nikolić, Brynton Lemar, Martinas Geben.

V zraku: Jaka Blažič (možnost podaljšanja pogodbe za dodatno leto)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!