Zadnje slovo od Dejana Milojevića

Košarka 12. Feb 202415:37 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Darko Vojinović via Guliver

V Beogradu so se v ponedeljek še zadnjič poslovili od srbskega košarkarja Dejana Milojevića. Pogreba sta se med drugim udeležila tudi glavni trener Golden State Warriors Steve Kerr in nekdanji slovenski košarkar Rašo Nesterović.

Dejan Milojević je umrl 17. januarja v Salt Lake Cityju za posledicami srčnega infarkta. Tragično preminuli srbski košarkar je delal kot pomočnik trenerja pri Golden State Warriors.

Na pogrebu so med drugimi Rašo Nesterović, Željko Obradović, Luka Mitrović, Ratko Varda, Novica Veličković, Igor Rakočević, Predrag Danilović, Dejan Tomašević, Vladimir Radmanović in mnogi drugi.

Na pogreb so prišli tudi predstavniki ekipe Golden State Warriors na čelu s trenerjem Stevom Kerrom in generalnim direktorjem Mikom Dunleavyjem.

Steve Kerr. Foto: AP Photo/Darko Vojinović via Guliver
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Pogreba se je udeležil tudi Rašo Nesterović. Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Milojević se je rodil 15. aprila 1977 v Beogradu. V petnajstletni igralski karieri je zastopal barve Beovuka, FMP-ja, Budućnosti, Partizana, Valencie in Galatasaraya. Kariero je končal leta 2009, ko se je vrnil v Beograd k črno-belim.

V svoji bogati karieri je bil trikrat zapored izbran za najkoristnejšega igralca jadranske lige. Trikrat je osvojil prvenstvo Srbije in Črne gore, kjer je bil leta 2001 tudi pokalni prvak. Milojević je istega leta v Turčiji kot košarkar Jugoslavije osvojil naslov evropskega prvaka.

Ko je bil star le 16 let je vrstnikom iz OKK Beograd nasul kar 141 točk.

Trenersko kariero je začel leta 2012, ko je prevzel Mego. Sledila so uspešna leta pri Beograjčanih, kjer je med drugim vodil tudi slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja in najboljšega košarkarja na svetu Nikolo Jokića, aktualnega NBA prvaka. Leta 2016 je z Mego osvojil srbski pokal.

Leta 2021 je bil z Budućnostjo najboljši tako v črnogorski ligi  kot črnogorskem pokalu, kasneje pa se je odpravil novim izzivom naproti: v ligo NBA. Tam je postal pomočnik trenerja Golden Stata Steva Kerra. V San Franciscu je že v svoji prvi sezoni postal prvak lige NBA, Golden State je v finalu s 4:2 v zmagah ugnal Boston.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!