Brez vpliva na kader, zdaj še brez šefov ob igrišču

Košarka 27. Maj 20245:00 0 komentarjev
Zoran Martić. Foto: Aleš Fevžer

Potem ko je Cedevita Olimpija z nedeljsko tivolsko zmago prišla na prag naslova državnega prvaka, je poslavljajoči se trener Zoran Martić v pogovoru s sedmo silo postregel z zanj dokaj neznačilno neposrednostjo.

Zoran Martić se dobro zaveda, da so mu dnevi v Cedeviti Olimpiji šteti. Dan slovesa bo odvisen od trenutka, ko bo eden od finalistov državnega prvenstva zbral tri zmage. Odkrito upa, da se bo to zgodilo že v sredo, ko bo Helios gostil še tretjo tekmo finalne serije (20.00, prenos na SK), v kateri zmaji zasluženo vodijo z rezultatom 2:0. ”Nikakor se ne želimo vrniti v Tivoli,” je dejal v nedeljo zvečer, a to tokrat ni bila le prazna fraza. Več kot očitno je namreč, kar med vrsticami nakazujejo tudi košarkarji, da v ljubljanskem taboru ne vlada prav harmonično vzdušje. Psihološka načetost po ponesrečeni sezoni je izrazita, obenem pa je ključnim akterjem jasno, da je v pripravi temeljita prevetritev.

Zavedajoč se skorajšnjega slovesa je Martić odločno pritrdil, da mu gre v nos tudi odsotnost klubskega vodstva, ki je dalo v petek in nedeljo prednost zaključnemu turnirju evrolige v Berlinu. Bolj prizanesljiv je bil ob vprašanju energijskega vložka do igralskega kadra, čeprav je ob tem (ne)hote priklical duh arhitekta ekipe Simoneja Pianigianija in klubske rdeče luči za okrepitve med sezono. ”Nikoli v svoji karieri nisem javno kritiziral svojih igralcev. Tega ne bi mogel storiti, nato pa od njih zahtevati, da delajo. Te ekipe nisem sestavljal jaz. Pripeljal nisem niti enega igralca, zaradi takšnih ali drugačnih razlogov. Vseeno se s to ekipo borim, dokler bo sezona trajala,” pravi drugi trener Olimpije v tej sezoni.

”V tem klubu sem skupno delal več kot 10 let. Bil sem zraven, ko smo bili zmagovalci evropskega pokala v Lozani, bil se zraven na evroligaškem turnirju v Rimu in bil sem zraven v trenutkih, ko je bil klub pred zaprtjem. Nisem se vrnil zaradi denarja, temveč zaradi tega, ker mi je mar. Delal bom po najboljših močeh. Do konca,” se je razgovoril poslavljajoči se trener, namesto katerega lahko v Stožicah pričakujemo Zvedana Mitrovića in plejado novih obrazov, med katerimi bi utegnil biti tudi Klemen Prepelič, zdaj jasna vnovična tarča klubskega vodstva.

Martić je ob tem prepričan, da bodo novi obrazi prišli v klub s priponko državnega prvaka. Heliosu vseeno čestita za borbenost, obenem pa se zaveda, da njegovi ekipi največ težav povzročajo z meti z razdalje in igro z nizko postavo. ”Vedel sem, da ne bo enostavno. Težko delo pričakujem tudi v sredo,” pravi in dodaja: ”Olimpija je vedno favoriti, nasprotnik pa vedno motiviran in po drugi strani sproščen. Naše zmage naj bi bile samoumevne, včasih pa v takšni obliki težje izvedljive. Toda … Dvakrat smo zmagali, mar ne?!”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!