Bosanski sodnik udaril po Dončiću (VIDEO)

Košarka 27. Okt 202313:41 7 komentarjev
Foto: FIBA

Najboljši košarkarski sodnik iz Bosne in Hersegovine Ademir Zurapović je v Radion padkastu razkril, da je slovenski zvezdnik Luka Dončić ob Nemcu Dennisu Schröderju najbolj nekorekten košarkar na svetu.

Luka Dončič, brez dvoma eden najboljših košarkarjev na svetu, je znan po tem, da se med tekmo veliko pritožuje nad sojenjem, zahteva osebne napake, velikokrat tudi upravičeno, kar je privedlo tako daleč, da sodniki ravno zaradi njegovega obnašanja občasno nad njim ne ne dosojajo osebne napake.

Eden izmed teh, ki jim slovenski zvezdnik ni pri srcu, je tudi mednarodni sodnik iz Bosne in Hercegovine Ademir Zuparović, ki je v Radion podkastu Slovenca označil za izjemno nekorektnega. Pravi, da bi lahko rekel še kaj hujšega, a tega ne sme, v prvi vrsti zaradi spoštovanja do košarkarja Dallas Mavericks.

“Luka Dončić je izjemno nekorekten. Lahko bi rekel še kaj hujšega. Lahko potrdim, da je že od nekdaj nekorekten. To se ni začelo včeraj. Tak je bil tudi na EuroBasketu 2017 v Turčiji in nato  na olimpijskih igrah v Tokiu. Tudi Nemec Dennis Schröder je tak. Če se mu dovoli, vam bo povzročal težave. V četrtfinalu proti Grkom (EuroBasket 2022, op. a.) sem ga izključil. Imel je tehnično napako in se odpravil proti grški klopi, da bi jo provociral. Še ena tehnična in – ven. Če tega ne bi storil, bi se v naslednjem napadu stepli,” je podkastu povedal Zurapović.

Kot zanimivost dodajmo, da smo se o sojenju in Dončiću pred kratkim pogovarjali z najbolj uveljavljenim slovenskim sodnikom. “Luka je velik zvezdnik v najmočnejši ligi na svetu. Kolikor vem, ima tudi tam nekaj težav s sodniki. Zanj bi bilo nedvomno koristno, če bi se manj ukvarjal s sojenjem. Je pa res, da mu ni lahko. Težko je spremeniti neke navade. Toda na primeru evrolige lahko povem, da trenerji košarkarjem načeloma ne dovolijo, da se ukvarjajo s sojenjem, saj to slabo vpliva na igro. Zelo preprosto. Če kdo, se morajo s sodniki ukvarjati trenerji. Z vprašanji, kakšno pripombo … To je zagotovo najbolj modra pot,” nam je v intervjuju dejal Saša Pukl.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje