Spet on: Večer rekordov razpoloženega Ronalda

Euro 11. Sep 20192:17 > 2:19
Jan Kruger, Getty Images Sport

Reprezentanca Portugalske je v tem delu kvalifikacij slavila proti Srbiji in Litvi, Cristiano Ronaldo pa je v tem delu dosegel pet od devetih zadetkov, kolikor so jih aktualni evropski prvaki dosegli na teh dveh tekmah. V tekmi proti Litvi je Ronaldo (spet) podiral rekorde.

Cristiano Ronaldo je proti Litvi dosegel štiri zadetke od skupno petih, ki jih je Portugalska vpisala ob lahki zmagi s 5:1 v zadnji odigrani tekmi kvalifikacij za EURO 2020.

V svojem 161. nastopu za reprezentanco je Ronaldo dosegel že svoj osmi hat-trick in kar 54. v karieri, Litva pa je že 40. reprezentanca, proti kateri je portugalski superzvezdnik uspel doseči gol.

Skupaj s štirimi zadetki proti Litvi je Ronaldo v svoji karieri dosegel 93 reprezentančnih zadetkov in postal šele deveti evropski nogometaš z več kot 90 zadetki v reprezentančni karieri. Rekorder je še vedno Iranec Ali Daei, ki je za svojo državo dosegel 109 golov.

Ronaldo je med drugimi postal tudi rekorder po številu zadetkov v kvalifikacijah za Evropska prvenstva, dosegel jih je 24, pred njim je bil rekorder Robbie Keane