Roma po zmagi v Moskvi blizu osmine finala

Liga prvakov 7. Nov 201820:37 > 21:00
Getty Images/Paolo Bruno

Nogometaši Rome so prišli do svoje tretje zmage v skupinskem delu Lige prvakov in so z eno nogo praktično že v osmini finala. Do prve zmage v Ligi prvakov je danes proti Young Boysem prišla tudi Valencia.

CSKA Moskva je pred domačimi gledalci klonila proti Italijanom tudi drugič v samo nekaj tednih. Za rusko ekipo je dobro tekmo odigral tudi Slovenec Jaka Bijol. Italijani so povedli že v četrti minuti, ko je edini zadetek v prvem polčasu dosegel Kostas Manolas.

Podobno se je začel tudi drugi polčas, le da je takrat povedel CSKA. Strelec je bil v 50. minuti mladi 19-letni Arnor Sigurdsson. Samo nekaj minut pozneje so se moskovčani znašli v zaostanku, ko je govora o igralcih na zelenici, saj je bil izključen Hordur Bjorvin Magnusson. To je Roma izkoristila in po samo nekaj minutah znova povedla, tokrat po zadetku Lorenza Pellegrinija.

Roma je z devetimi točkami prevzela vodstvo v skupini pred Realom (7točk) in CSKA Moskvo (4točke).

Na drugi tekmi je Valencia na domači Mestalli prišla do prve zmage v letošnji izvedbi Lige prvakov. Po kar dveh zadetkih Santija Mine so netopirji po prvem polčasu vodili že z 2:1. Edini gol za Švicarje je dosegel Roger Assale. V drugem polčasu pa je končno zmago s 3:1 Špancem prinesel Carlos Soler.