Guardiola zmore tudi brez Messija

Liga prvakov 11. Jun 20239:11 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Kritikom Pepa Guardiole zmanjkuje argumentov. Španec, ki je osvojil še tretji naslov v ligi prvakov v vlogi trenerja, le Carlo Ancelotti jih ima več, je le še dodatno potrdil status legendarnega trenerja.

Zapuščina Pepa Guardiole je vse večja. Ne samo, da so igralci Manchester Cityja prikazali odlične predstave in  dosegli ogromno golov, naslovov niso osvajali zgolj v Angliji, temveč lahko sedaj rečemo, da končno tudi v Evropi. Ni več mantre, da Guardiola ne zmore brez Lionela Messija, Xavija Hernándeza in Andresa Inieste.

Guradiola je postal prvi trener, ki je osvojil dve trojni kroni (liga, pokal in liga prvakov), in je hkrati drugi najuspešnejši trener v zgodovini s 35 lovorikami. Prekaša ga le večni Sir Alex Ferguson.

Najboljša ekipa, ki jo je treniral Guardiola?

Statistično gledano je najboljša tista ekipa tista, ki je osvojila največ lovorik. Za zdaj je to še vedno njegova Barcelona, ki je leta 2009 osvojila vse, kar se je osvojiti dalo.

Estetsko gledano se je “tiki-taka” Barcelone – čeprav Guardiola tega izraza ne mara – zapisala v zgodovino. Vsi so jo želeli posnemati. Vendar pa je ta Cityjeva trojna krona zgodba zase.

“Maščevanje? Kaj se spremeni? Postanem pametnejši? Postanem boljši? Kaj, če Ederson ne bi bil na pravem mestu? Ne gre zgolj za zmago v ligi prvakov, gre za to, da smo vedno tukaj. Ne želimo zmagati v ligi prvakov in nato izginiti. Želimo biti tukaj naslednjih 7-8 let,” je po zmagi dejal Pep Guardiola.

Foto: AP Photo/Manu Fernandez via Guliver

“Ta tekmovanja so kot met kovanca … na koncu bi lahko remizirali in tekma bi se prevesila v podaljšek, kjer bi izgubili, na drugi strani bi lahko tudi zmagali bolj udobno, če bi Phil Foden zadel za 2:0. To je bilo zapisano v zvezdah, danes smo bili na vrsti mi. Naredili smo edinstveno stvar in vesel sem tudi zato, ker ko smo finalne obračune začeli kot favoriti, smo ponavadi naredili veliko napak,” je še dodal strateg Manchester Cityja.

Opozorilo Real Madridu

“Pazi se, Real Madrid. Smo le še 13 naslovov za vami v ligi prvakov. Prihajamo po tebe. Smo na poti. Če boš le malce zaspal, te bomo ujeli,” je dobro razpoloženi Pep poslal opozorilo v Madrid, od koder prihaja z naskokom najuspešnejši klub v zgodovini tega elitnega tekmovanja. Real je v vitrine pospravil že 14 lovorik, zadnjo v lanski sezoni.

Španec na klopi angleškega velikana je spregovoril nekaj besed tudi o napornem ritmu, s katerim se srečuje večina ekip na najvišjem nivoju.

“Nimam energije, da bi razmišljal o naslednji sezoni, to je nemogoče. Potrebujemo premor … Naši igralci imajo zdaj reprezentančne tekme. Uefa in Fifa, razmislite o tem. Premier liga se je končala pred nekaj tedni, zdaj morajo igralci spet igrati. To je preveč. V naslednji sezoni bomo začeli od začetka. Praznovali bomo v hotelu z družino in prijatelji. V ponedeljek je parada v Manchestru. Trojno krono je bilo zelo težko doseči.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!