Rooney se bo poslovil kot kapetan Anglije

Gareth Copley/Getty Images

Najboljši strelec v zgodovini reprezentace Anglije Wayne Rooney bo na svoji zadnji tekmi v dresu z državnim grbm nosil tudi kapetanski trak, ob svojem slovesu pa nosil tudi legendarni dres s številko 10.

Wayne Rooney se je lani reprezentančno upokojil, a zdaj je jasno, da bo še enkrat oblekel dres Anglije. To se bo zgodilo na prijateljski tekmi proti ZDA, za Rooneyja pa bo to njegov 120. nastop v dresu z državnim grbom. 

Fabian Delph bo tekmo sicer začel kot kapetan, kasneje pa bo trak predal Rooneyju, ki bo na igrišče prišel kot menjava v drugem polčasu. Za nekdanjega kapetana Anglije bo ob prihodu na zelenico urejen špalir.

Nekdanji napadalec Manchester Uniteda in Evertona je svojo kariero sicer zaključil s 119 nastopi in rekordnimi 53 zadetki za Anglijo. 

“Ko sem bil prvič pozvan v reprezentanco je bil Wayne kapetan. Izrazil mi je dobrodošlico in mi dal občutek, kot da sem doma. Takoj, ko bo prišel v igro, mu bom vrnil kapetanski trak. To bo velik večer zanj in pomembno je, da se mu poklonimo,” je dejal Delph.

Selektor Anglije Gareth Southgate se je strinjal z Delphom, a pravtako povedal, da bodo prioritete na tekmi tudi dobiti najbolj uravnoteženo enajsterico za naslednje tekme. 

“Ne želim povedati kdaj bo Wayne prišel v igro, ker ne vem, kakšen bo ritem tekme. Dali mu bomo dovolj časa, a moramo najti pravo ravnotežjen a igrišču, ker je ta tekma priprava na nedeljsko tekmo, ki pa šteje veliko. Za nas je sicer pomembno, da mu pripravimo pravo poslovilno tekmo,” je dejal selektor Anglije.