Gorica po mariborskem receptu: sodniki nam škodujejo (VIDEO)

Nogomet 24. Okt 202313:39 2 komentarja
Foto: Aleš Fevžer

Dolgoletni prvoligaš iz Nove Gorice v letošnji sezoni nastopa v drugoligaški druščini. Vrtnice so po porazu z vodilnimi Beltinci (1:0) padle na peto mesto prvenstvene lestvice, v klubu pa so po vzoru Maribora, ki se je za podobno potezo odločil pred nekaj sezonami, sestavili video kolaž spornih sodniških odločitev, ki so klub oškodovale večjega števila točk.

Medtem ko se v nogometni Novi Gorici vse bolj glasno namiguje na to, da se bo v delovanje kluba s svojim finančnim vložkom vključil nekdanji prvi mož ljubljanske Olimpije Milan Mandarić, ekipi na igrišču ne gre vse po načrtih. Varovanci Mirana Srebrnića so padli na peto mesto prvenstvene lestvice, in čeprav priznavajo, da so za to krivi predvsem sami, so se z odprtim pismom in videoposnetkom obrnili tudi na sodniško organizacijo, od katere zahtevajo pošteno sojenje. O eni situaciji so se pogovarjali v oddaji Pod prečko, kaj je povedal Damir Skomina?

Odprto pismo ND Gorica sodniški organizaciji

Pri Nogometnem društvu Gorica smo vedno stali za svojimi dejanji. Vemo, da smo krojači svoje usode ter da je dogajanje v klubu in na igrišču odvisno le od nas samih. Zaradi tega močno obžalujemo vse slabe odločitve, predstave na terenu in zapravljene priložnosti, zaradi katerih smo si letos otežili boj za vrh drugoligaške lestvice in na cedilu pustili sebe, najbolj pa naše zveste privržence, ki jim srce bije za Gorico.

Vseeno pa ne moremo mimo številnih spornih sodniških odločitev, ki nas oškodujejo že od začetka lanske prvoligaške sezone. O slednji ne bomo razpravljali, saj – kot smo zapisali zgoraj – smo za izpad krivi sami.

Letos smo zabeležili že 8 (ene nismo vključili v video) sodniških potez, ki so botrovale k trenutnemu izkupičku točk.

Zato ta video namenjamo predvsem sodniški organizaciji. Upamo, da boste konkretno analizirali sodniške odločitve in usmerili sodnike, da se ne bo več ponavljalo, da različni sodniki iste situacije drugače sodijo in tolmačijo. Kakšnega ukrepanja pa tako ali tako ne pričakujemo. Želimo si samo zavedanja, da se nogomet igra s sodniki in ne zaradi njih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje