Izraelci zaradi bizarnega razloga ostali brez prvega strelca

Foto: Profimedia

Nogometna reprezentanca Izraela že nekaj časa ne računa več na Erana Zahavija. S 33 goli najboljši strelec v zgodovini Izraela je manjkal tudi na uvodnih tekmah kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2024, razlog za to pa je nadvse bizaren.

Izraelci so kvalifikacije za nastop na Euru 2024 v Nemčiji pričeli z remijem proti Kosovu (1:1), zatem pa visoko izgubili proti Švicarjem (3:0). Obe tekmi so Izraelci odigrali brez enega svojih največjih zvezdnikov Eranom Zahavijem, ki je svoj zadnji reprezentančni nastop vpisal novembra 2021 proti Avstriji.

Kot poroča L’Equipe je razlog za odsotnost 35-letnika v moštvu nadvse bizarna. Član Maccabija iz Tel Aviva naj bi namreč na gostovanjih želel spati v lastni sobi. Omenjeni ugodnost so mu omogočili vsi pretekli selektorji, vse dokler ni na izraelsko klop maja lani sedel Alon Hazan in mu privilegij odrekel. Francoski športni dnevnik ob tem dodaja, da se je Zahavi pred nekaj tedni želel vrniti v reprezentanco, v zameno pa želel le, da ima lastno sobo na voljo na dan tekme, a je tudi ta predlog 55-letni Hazan odklonil.

Glede na to, da je izraelski selektor zaradi slabega vstopa v kvalifikacije pod vse večjim pritiskom, Zahaviju vrata reprezentance naj ne bi v celoti zaprl. L’Equipe sicer še piše, da se spor bržkone ni zakuhal le zaradi sobe, temveč naj bi bila težava predvsem v egih Zahavija in Hazana.

Naj dodamo, da je Zahavi za Izrael odigral 70 tekem, na katerih je zabil kar 33 golov.