Stojanović o srbskih provokacijah: Narobe ste razumeli

Euro2024 20. Jun 20248:00 0 komentarjev
Peki Stojanović
FOTO: Profimedia

Pred tekmo s srbsko reprezentanco sta se pred novinarji včeraj zvečer v katakombah Allianz Arene pojavila selektor Matjaž Kek in polivalentni nogometaš Empolija Petar Stojanović. Slednji je dejal, da komaj čaka 15. uro, ko se bo začelo srečanje generacije.

Kaj je botrovalo vidni slabi volji Petra Stojanovića ob odhodu z igrišča na stuttgartski tekmi proti Danski? Morda poškodba mišice?

Vitalni del slovenske reprezentance je Matjaž Kek v nedeljo z igrišča “povlekel” po dveh tretjinah srečanja, pred tem je “Peki” v 53. minuti prejel rumeno opozorilo. Namesto njega je vstopil Benjamin Verbič.

“Bolj sem bil nezadovoljen zaradi tistega rumenega kartona, ker mislim, da je bil nezaslužen. Saj veste, nekatere stvari težko pozabim. To je edini razlog, kar se tiče pa poškodbe, je vse v najlepšem v redu,” je dejal Petar.

Petar Stojanović
Foto: Uroš Skaza

Srbske novinarje je zanimalo, kako pojasnjuje besede iz intervjuja za Nogomanio, da ga besede Srbov še dodatno spodbudijo. “Najprej bi rekel, da moje besede niso bile mišljene povsem tako. Predvsem pa niso bile namenjene srbskim nogometašem in trenerju, ampak predvsem medijem, ki so že nekaj časa o nas pisali slabo. Ni pa moja vloga, da govorim o tem, saj sem osredotočen na našo tekmo,” je svoje pretekle besede pojasnil član udarne slovenske enajsterice.

O čem je še govoril Petar Stojanović:

O pripravi na tekmo:

Tukaj je naš strokovni štab, ki analizira in nam je že povedal, kaj je bilo proti Danski dobro in kaj nekoliko slabše.

O čustvih:

To bo fenomenalna tekma na igrišču, tribunah in izven stadiona. Čustva moramo igralci nekako skriti, upam pa, da jih lahko pokažemo po tekmi.

O bontonu:

Ob tem pozivam vse navijače, da med tekmo navijajo v športnem duhu. Pričakujemo množično podporo, ponosni smo, da je prišel ta trenutek in smo del te zgodbe.

Petar Stojanović
Foto: Aleš Fevžer

O podobnosti z Dansko:

Vsekakor pričakujemo drugačno tekmo, Srbija je kakovostna, imajo vrhunske igralce, nobenega posebej ne bi izpostavljal, osredotočali se bomo na naloge selektorja in skušali to izpolnjevati.

O eksodusu:

Ko stopiš na igrišče, emocije ne smejo več obstajati, ali pa jih moramo obrniti v pozitivno smer. Ensotavno, najlepše je igrati pred svojimi navijači. Slišal sem, da jih bo res veliko.

O “repu” z zadnje tekme:

Rumen karton? Da, dobil sem ga, a misli sem preusmeril v novo tekmo. Jaz in celotna ekipa smo osredotočeni samo na igro in na nič drugega.

Vse o tekmi Slovenija – Srbija (ob 15.00, prenos na SK1)

Kdo bo sodnik na tekmi?
München, tu smo: čez hribe in doline, v slavo domovine
Sporočilo Sloveniji: Zaupajte Keku, saj ve, kaj dela
Sašo Udović pred poslastico prvenstva

Slovenska veselica v Münchnu se je začela (VIDEO)
Težave Srbije? Mi imamo odgovornost do svojega naroda
“Bilo bi lepo, če bi se nas Slovenci bali”
Stojanović o srbskih provokacijah: Narobe ste razumeli

Kako se bo odločil Kek, s kom na tekmi generacije?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!