Kako se bo odločil Kek, s kom na tekmi generacije?

Euro2024 20. Jun 20249:00 6 komentarjev
KekMatjazSkaza
Matjaž Kek. Foto: Uroš Skaza

Dvomov ni več, današnja tekma s Srbijo je v slovenski nogometni javnosti označena kot tekma generacije. Za kakšno enajsterico se bo odločil selektor Matjaž Kek?

Kolikor je Slovencev, toliko je danes selektorjev. Dobro, malce morda pretiravamo, zato dajmo takole. Toliko, kot je slovenskih ljubiteljev nogometa, toliko je danes slovenskih selektorjev. Ki vedo, kako, s kom in zakaj bi morala danes Slovenija v Münchnu začeti ‘tekmo generacije’ proti Srbiji.

Tekma s Srbijo se bo začela ob 15.00. V neposrednem prenosu si jo boste lahko ogledali na SK1.

‘Pametujemo’ lahko kolikor hočemo, edini, ki ve, koga bo danes postavil v začetno enajsterico, je selektor Matjaž Kek. No, nobenega dvoma ni, da bo med vratnice postavil kapetana Jana Oblaka. Tudi na bočnih položajih ne pričakujemo sprememb. Levo bo junak tekme proti Danski Erik Janža, desno Žan Karničnik. Bržkone bo nespremenjena tudi štoperska naveza Jaka Bijol-Vanja Drkušić.

Vrhunci tekme Slovenija – Danska

Kdo bo ob nezamenljivemu Adamu Gnezdi Čerinu začel na sredini igrišča začel od prve minute. Ni malo tistih, ki menijo, da je Jon Gorenc Stanković po vstopu v igro na tekmi z Dansko pokazal dovolj, da v začetni enajsterici zamenja Timija Maxa Elšnika. Desno v zvezni vrsti bo bržkone znova začel Petar Stojanović, levo pa Jan Mlakar. V napadu bo, vse drugo bo presenečenje, tudi tokrat dvojec Benjamin Šeško – Andraž Šporar.

nogomet slovenija andraž šporar benjamin šeško adam gnezda čerin
Foto: Aleš Fevžer

Matjaž Kek je selektor, ki je pregovorno znan po tem, da ‘zmagovalnega konja’ ne menja. Tako ne bi imeli prav nič proti, če bi Slovenija vse tekme predtekmovanja začela v identični enajsterici …

Predvidena enajsterica Slovenije: Oblak; Karničnik, Bijol, Drkušić, Janža; Mlakar, Gnezda Čerin, Elšnik, Stojanović; Šeško, Šporar.

Vse o tekmi Slovenija – Srbija (ob 15.00, prenos na SK1)

Kdo bo sodnik na tekmi?
München, tu smo: čez hribe in doline, v slavo domovine
Sporočilo Sloveniji: Zaupajte Keku, saj ve, kaj dela
Sašo Udović pred poslastico prvenstva

Slovenska veselica v Münchnu se je začela (VIDEO)
Težave Srbije? Mi imamo odgovornost do svojega naroda
“Bilo bi lepo, če bi se nas Slovenci bali”
Stojanović o srbskih provokacijah: Narobe ste razumeli

Kako se bo odločil Kek, s kom na tekmi generacije?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje