Klub milijonarjev se povečuje, vrednost igralcev Olimpije pada

Nogomet 24. Maj 202411:35 1 komentar
Žan Karničnik Timi Max Elšnik
Foto: Aleš Fežver

Nogometna biblija tržnih vrednosti nogometašev Transfermarkt je posodobila vrednosti nogometašev v Prvi ligi Telemach. Po novem imamo v Prvi ligi Telemach kar sedem nogometašev, katerih tržna vrednost je nastavljena na vsaj milijon evrov.

Sezone je konec in pred nami je vroče poletno prestopno poletje.

V luči tega klubi in nogometaši vsako sezono željno pričakujejo tudi spremembe, ki jih objavi za prestope specializirani nogometni portal Transfermarkt. Ta je v današnji posodobitvi spremenil vrednost številnih najpomembnejših nogometašev v Prvi ligi Telemach, ki je v ‘klubu milijon evrov’ pozdravila pet novih članov.

Najvišjo vrednost med vsemi nogometaši ima sicer še vedno kapetan Olimpije Timi Max Elšnik (1.500.000 evrov), njegova vrednost je v primerjavi z decembrom ostala nespremenjena. Je pa zato za 100 tisočakov padla vrednost Marcela Ratnika (1.200.000 evrov), za celo 200 pa Matevža Vidovška (1.000.000 evrov). Novinci v elitni druščini ‘milijonarjev’ so trije Celjani Aljoša Matko, Egor Prucev in Žan Karničnik, milijonsko mejo je dosegel tudi napadalec Maribora Arnel Jakupović in pa nogometaš Radomelj Madžid Šošić, ki je bil prvič v karieri vpoklican v reprezentanco Bosne in Hercegovine. Je pa iz te druščine izpadel poškodovani vezist Olimpije Antonio Marin, ki je odslej ocenjen na 800 tisočakov.

Aljoša Matko
Foto: Aleš Fevžer

Ko je govora o velikih skokih navzgor, velja izpostaviti na tržnici zelo zaželenega Patrika Mijića, ki se je z vrednosti 150.000 evrov povzpel na 400.000. S 500.000 je na 800.000 narasla vrednost Domžalčana Luke Topalovića, s 500.000 na 700.000 pa Raul Florucza. Na 800.000 se je s 650.000 ‘dvignil’ tudi nogometaš Maribora Pijus Širvys. 

Transfermarkt Prva liga Telemach
Foto: Zajem zaslona

Velik skok slovenskega reprezentanta

Ko je govora o današnji posodobitvi cen, je velik korak naprej na Transfermarktu uspel Tomiju Horvatu. Avstrijski državni prvak s Sturmom je odslej ocenjen na kar 5 milijonov evrov (prejšnja cena 3 milijone), s čimer v slovenski izbrani vrsti zaostaja le še za Benjaminom Šeškom, Janom Oblakom, Jako Bijolom in Sandijem Lovrićem. Zelo blizu mu je po tržni vrednosti tudi Jon Gorenc Stanković, ki je ocenjen na 4,5 milijona evrov.

Tomi Horvat, Sturm Graz
Foto: Uroš Skaza

Na skok vrednosti nogometašev Sturma je zagotovo močno vplivalo dejstvo, da bodo črno-beli v prihodnji sezoni igrali v elitni ligi prvakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje