Klub strogo odgovoril piromanom. Je to prava rešitev?

Bundesliga 21. Maj 202411:00 2 komentarja
Pirotehnika Hannover
FOTO: Profimedia

V nemškem nogometnem klubu Hannover so zvišali cene vstopnic za 22 odstotkov na svojem stadionu Heinz-von-Heiden-Areni. Na ta način so se v klubu odzvali na kazni v višini več kot milijona evrov, ki so jih morali v zadnjih dveh letih plačati zaradi uporabe pirotehnike. To so uporabljali navijači tega drugoligaškega kluba, poroča dpa.

Iz kluba Hannover 96 so v ponedeljek sporočili, da je bilo prvo zvišanje cen vstopnic po letu 2021 v večini sektorjev za sezono 2024/25 petodstotno, a da bodo dnevne in sezonske vstopnice veliko dražje na severni tribuni kot nadomestilo za kazni, ki jih je klubu naložila nemška nogometna zveza DFB.

Hannover je omenil skupni znesek glob v višini 1,4 milijona evrov, številka pa ne vključuje še ene pričakovane globe za prepovedano prižiganje pirotehnike na tekmi aprila proti regionalnemu tekmecu Eintracht Braunschweigu.

“Večji delež v stroških velja za del tribun stadiona, od koder so na domačih tekmah prižigali pirotehnična sredstva,” so sporočili iz kluba.

“Na takšen ukrep smo večkrat jasno opozorili, skupaj s pozivom odgovornim, naj premislijo o svojih ravnanjih. Žal so nadaljevali s kršitvami kljub pozivom, da naj vendarle prenehajo,” so zapisali.

Hannover 96
FOTO: Profimedia

Generalni direktor Hannovra Martin Kind je ob napovedi zvišanja cen vstopnic hkrati kritiziral tudi krovno zvezo DFB.

“Zakon o društvih ureja, da smo odgovorni za kršitve tretjih oseb. Mislimo, da je ta sistem napačen,” je dejal Kind.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje