Zgodovinski trenutek za slovenski nogomet je pred vrati

Nogomet 21. Maj 202411:41 0 komentarjev
Šeško Openda
Foto: Guliver Images

Kakšna bo prihodnost Benjamina Šeška? Nekaj zelo zanimivih odgovorov na to vroče vprašanje je v oddaji Pod prečko delil njegov zastopnik Elvis Bašanović. Njegove besede je z milijoni sledilcev po vsem svetu delil tudi sloviti Fabrizio Romano.

Kdaj in kam bo prestopil Benjamin Šeško?

To je vprašanje, s katerim se že nekaj časa ne ukvarjajo samo slovenski ljubitelji nogometa, ampak milijoni nogometnih navdušencev po vsem svetu. Radečan je namreč tarča nekaterih največjih klubov Evrope, navijači pa željno pričakujejo informacije o tem, ali bo slovenski nogometni dragulj v resnici oblekel barve njihovega kluba.

Benjamin Šeško
Foto: Profimedia

Res je, želijo si ga Italijani, Angleži in celo Savdijci

V oddaji Pod prečko smo v luči izjemnega zanimanja za Šeška gostili njegovega zastopnika Elvisa Bašanovića. Ta je skozi pogovor z nami javnosti podal nekaj zelo ‘močnih’ informacij.

Koprčan je tako med drugim izpostavil, da si klubi iz Italije, Šeška resno lovi italijanski Milan, težko privoščijo odškodnino, kakršno bo za svojega napadalca zahteval nemški Leipzig. Hkrati je potrdil tudi to, da si ga Nemci želijo v svojih vrstah zadržati vsaj še v naslednji sezoni.

Bašanović se je dotaknil tudi svežih informacij o tem, da si Šeška želijo klubi iz Savdske Arabije: “Lahko potrdim, da interes obstaja, obenem pa Benjamin pod nobenimi pogoji ne bo zapustil Evrope. Vsaj trenutno ne.”

Elvis Bašanović
Elvis Bašanović. Foto: Uroš Skaza

Odločitev bo padla že pred Eurom

Še posebej iskren pa je bil Šeškov zastopnik pri vprašanju o tem, kdaj bo padla odločitev o tem, kje bo 20-letnik nadaljeval svojo kariero.

“Kot ste lahko opazili iz svetovnih medijev, smo veliko na terenu. Moja dolžnost je poslušati ponudbe, ki se pojavijo. Moramo delati na tem, da ima Benjamin več možnosti na koncu sezone. A to je njegova odločitev. Predlagali mu bomo, kaj je najboljše za njegov dolgoročni razvoj. Leipzig se izjemno trudi, da bi Benjamin ostal. Imajo svoje argumente na strani razvoja, tudi sami so velik klub z odličnimi pogoji. Imajo močne karte. Zdrav razvoj ima prednost pred ekonomsko stranjo. Odločitev pa bomo sprejeli že pred Eurom, da bo Benjamin lahko šel tja z mirno glavo,” je poudaril Bašanović.

Kakršnakoli že bo odločitev Šeška in njegovega tabora, se bliža zgodovinski trenutek za slovenski nogomet. Ko bo Radečan odšel iz Leipziga, bo to namreč nedvomno slovenski prestopni rekord.

Vprašanje je le še, ali se bo prelomnica zgodila že letos ali prihodnje leto. Tudi v kontekstu podpisa nove pogodbe z rdečimi biki pa smo lahko prepričani, da bodo na mizi številke, kakršne je v slovenskem nogometu pred tem dosegel le še Jan Oblak. Če sploh.

Oglasil se je tudi sloviti Fabrizio Romano

Besede Elvisa Bašanovića v pogovoru za Sportklub je z nogometnim svetom delil celo sloviti Fabrizio Romano. Slednji je izpostavil potrditev informacije, da si Šeška želijo klubi iz Savdske Arabije, a da za odhod tja trenutno ni možnosti. Poudaril je tudi potrditev, da si Slovenca želijo klubi iz elitne Premier lige in Serie A.

Kdo je Fabrizio Romano?

Fabrizio Romano velja za enega največjih ‘insajderjev’ v svetovnem nogometu. 31-letni italijanski novinar je že kot najstnik prodrl v svet informacij o prestopih nogometnih zvezdnikov, pozneje je deloval pod okriljem Sky Sports Italy, danes pa ima svojo medijsko platformo.

Fabrizio Romano
Fabrizio Romano. Foto: Profimedia

Neapeljčana spremljajo ljudje z vsega sveta, na družbenem omrežju X ima več kot 20 milijonov, na Facebooku 17 milijonov, na Instagramu pa celo več kot 28 milijonov sledilcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!