Olimpiji se nasmihajo ameriški milijoni

Nogomet 21. Maj 202411:40 2 komentarja
Nemanja Motika
Foto: Aleš Fevžer

Nemanja Motika je na izhodnih vratih Olimpije. Srbski nogometaš z nemškim potnim listom naj bi bil na pragu odhoda v ligo MLS.

Nemanja Motika bi utegnil že v naslednjih dneh zapustiti Ljubljano. Kot poroča srbski Max Sport, naj bi 21-letnik kariero nadaljeval v Združenih državah Amerike, kjer bo okrepil enega od klubov v ligi MLS.

Za igralca z nemškim potnim listom, ki je v letošnji sezoni za Olimpijo v prvenstvu prispeval sedem golov in ravno toliko asistenc, naj bi Ljubljančani dobili milijonsko odškodnino, del te pa bo pripadel tudi njegovemu nekdanjemu klubu Crveni zvezdi. Govora je o kar 1,7 milijona evrov, a bi, v kolikor Olimpiji uspe iztržiti še višjo odškodnino, lahko Beograjčani prejeli še nekaj sto tisočakov več, dodaja Max Sport.

Raul Florucz Nemanja Motika
Foto: Aleš Fevžer

Glede na to, da bo torej po informacijah srbskih kolegov odškodnina med Crveno zvezdo in Olimpijo deljena 50-50, se torej tudi zmajem obeta zares velik priliv v klubsko blagajno.

Po naših informacijah je odhod Motike trenutno resnično realna možnost, njegovi zastopniki v naslednjih dneh prihajajo v Ljubljano na sestanek z vodstvom zmajev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje