Zvezdnik Monaca v nemilosti francoske ministrice

Ligue 1 21. Maj 20249:02 1 komentar
Mohamed Camara
Foto: Profimedia

Francoska ministrica za šport Amelie Oudea-Castera zahteva "najostrejše sankcije" za nogometaša Monaca Mohameda Camaro, ker je na tekmi francoskega prvenstva proti Nantesu z belim trakom zakril LGBT logotip na svojem dresu.

Malijski reprezentant je v Franciji dvignil nemalo prahu, ker je z belim trakom zakril LGBT logotip na svojem dresu. Poleg tega je dodatno razburil, ker se pred tekmo ni želel fotografirati s preostalimi nogometaši svojega in nasprotnega moštva zaradi transparenta, s katerim sta ekipi obeležili Mednarodni dan boja proti homofobiji.

“Takšno obnašanje je nesprejemljivo,” je za francoski radio RTL dejanje vezista ostro obsodila francoska ministrica Amelie Oudea-Castera. “Takšno obnašanje terja najostrejše sankcije ne le za nogometaša, ampak tudi klub, ki mu je to dovolil,” je dodala.

Potezo Camare je komentiral tudi njegov trener Adi Hutter, ki je obljubil, da se bo s svojim igralcem pogovoril. “Najprej bi želel povedati, da kot klub podpiramo akcijo, ki jo organizira liga. Tako se je odločil sam, a se bom o tem z njim pogovoril osebno. Nadaljnjih komentarje ne bom dajal,” je dejal avstrijski trener.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje