Kolotilo potrdil: Celje želi Petra Stojanovića

Nogomet 21. Maj 202419:00 0 komentarjev
Kolotilo Stojanović
Grafika: Uroš Kokol

Ambiciozni nogometni projekt NK Celje naj bi to poletje dobil nov zagon. Na poletni nogometni tržnici bodo grofje iskali zveneče okrepitve, nobenega dvoma ni več, da je med njimi tudi Petar Stojanović. To je v pogovoru za Sportklub potrdil prvi mož Celja Valerij Kolotilo.

Petar Stojanović je pred dnevi v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v Serie A s Sampdorio izpadel proti Palermu in končal letošnjo klubsko sezono.

Zdaj ga čaka selitev v reprezentančni tabor, ko bo Ljubljančan v naslednjem mesecu dni nedvomno eden izmed stebrov slovenske reprezentance, ki jo čaka nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V izbrani vrsti je v zadnjih letih odigral nekaj fantastičnih tekem, v tem slogu pa se želi predstaviti tudi na Euru 2024 ter s tem nase še enkrat opozoriti tudi morebitne snubce, ki bi rešili vprašanje njegove klubske prihodnosti.

Petar Stojanović
Foto: Aleš Fevžer

Kolotilo: Potrudil se bom, da se Stojanović vrne v Slovenijo

Ta je namreč trenutno precej odprta. Stojanović se namreč po končani posoji pri Sampdorii vrača v Empoli, a prav lahko se zgodi, da bo poleti zamenjal klubske barve. Eden izmed kandidatov za njegov podpis pa ni več skrivnost. Razkrili smo, da je Celje slovenskemu reprezentantu ponudil pogodbo, kakršne v slovenskem nogometu še ni bilo. Da je bočni branilec res tarča grofov, kar so sicer sprva obelodanili pri Ekipi24, je v pogovoru za Sportklub potrdil predsednik kluba Valerij Kolotilo.

“Od prvega dne, ko sem začel spremljati slovensko reprezentanco, mi je ta fant padel v oči. Reprezentanca je imela Jana Oblaka, Josipa Iličića in mladega Benjamina Šeška, ampak brez Petra Stojanovića in njegove vloge, ki jo je odlično opravljal, Slovenija zagotovo skozi te kvalifikacije ne bi šla na Euro,” je prepričan prvi mož Celja.

Valerij Kolotilo
Foto: Uroš Skaza

Kaj je Valerija Kolotila pri Petru Stojanoviću tako zelo navdušilo?

“Petar je delavec, človek, ki vedno daje vse od sebe, hkrati pa je na igrišču eleganten. Dokazal se je na evropskem nivoju in pokazal, da se nanj lahko zaneseš na pomembnih tekmah. Potrudil se bom, da bo kariero nadaljeval in še nadgrajeval v Sloveniji,” je v pogovoru za Sportklub odkrito priznal Kolotilo.

Z Valerijem Kolotilom smo se pogovarjali tudi v prispevku za našo nogometno oddajo Pod prečko.

Daljši intervju s predsednikom Celja si boste lahko na naši spletni strani prebrali v petek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!