Dvomov o novem trenerju Olimpije ni več

Košarka 21. Maj 202410:50 2 komentarja
Zvezdan Mitrović (desno) na pragu Stožic. Foto: Profimedia

Medtem ko košarkarji Cedevite Olimpije, ki so se do konca sezone vrnili v Tivoli, čakajo na tekmeca v finalu državnega prvenstva, pravih dvomov o novem glavnem trenerju ni več.

Košarkarji Krke in Heliosa bodo nocoj v Novem mestu odločali o drugem finalistu slovenskega prvenstva (20.00, prenos na SK 1). Pri Cedeviti Olimpiji so se po nedeljski zmagi nad Šenčurjem ob čakanju na zmagovalca že vrnili v dvorano, in sicer v Tivoli, kjer bodo igrali do konca sezone. Do slednje zmaje ločijo še vsaj tri tekme, v skrajnem primeru pet. Toliko časa bo vlogo glavnega trenerja še opravljal Zoran Martić. V klubskih pisarnah do konca zadnje tekme tudi ne želijo komentirati pogovorov o novem šefu strokovnega štaba.

Vseeno se zdi, da se ponavlja lanskoletna zgodba, ko je bilo že krepko pred finalom znano, kdo bo nasledil tedanjega ”gasilca” Mira Alilovića. To je bil Simone Pianigiani, ki se v Ljubljani ni proslavil. Zato je bilo eno od vodil pri iskanju novega trenerja tudi to, da prihaja s področja nekdanje skupne države. To bo, kot vse kaže, 54-letni črnogorski strokovnjak Zvezdan Mitrović. To ni presenečenje. Stik z nekdanjim črnogorskim selektorjem, ki je nazadnje vodil Galatasaray, pred tem pa tudi Monaco, Asvel, Himki, Azovmaš in Budućnost, so namreč v Ljubljani vzpostavili že v začetku marca, v Sloveniji se je mudil tudi pretekli teden, zdaj pa so pogovori v zaključni fazi. Kot kaže, se z izborom strinja tudi prihajajoči športni direktor Chechu Mulero. Manjka le še podpis na pogodbi.

Novi ljubljanski košarkarski dvojec bo imel ob domnevno močnejših prihodkovnih virih tudi precej več svobode pri oblikovanju igralskega kadra, saj imajo veljavne pogodbe le Gregor Glas, Rok Radović, Aleksander Šaškov in kapetan Jaka Blažič. Proračun bo sprostil iztek pogodb z najdražjimi košarkarji, finančni mlinski kamen pa po drugi strani ostaja še vedno veljavna pogodba z nekdanjim trenerjem Pianigianijem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje