Kdo je najstnik, ki je rešil Barcelono?

La liga 23. Okt 20239:59 0 komentarjev
Marc Guiu
Foto: profimedia

Marc Guiu je nova najstniška senzacija Barcelone. V 80. minuti tekme proti Athelticu iz Bilbaa je namreč zadel za zmago Kataloncev.

To se je zgodilo le 34 sekund po tem, ko je vstopil v igro. Z zadetkom vsega pol minute po debiju je postal absolutni rekorder Barcelone.

Kdo sploh je Marc Guiu? 17-letni centralni napadalec, visok 187 centimetrov, prihaja iz Barcelonine nogometne šole La Macie.

Guiu je redno nastopal za mlajše selekcije španske reprezentance, prav tako za mladinske zasedbe katalonskega velikana. V letošnji sezoni je za Barcelono Juvenil (mladinsko ekipo Barce) že zabil pet zadetkov, s čimer si je prislužil vpoklic s strani glavnega trenerja Xavija.

V zasedbi se je znašel že 11. oktobra, ko pa na tekmi proti Granadi ni dobil priložnosti. Na včerajšnji tekmi, ko je Barcelona nujno potrebovala zadetek, pa se je Xavi odločil za pogumno potezo. V 79. minuti je mladega napadalca poslal v igro, le 34 sekund kasneje pa je poplačal njegovo zaupanje.

Po tekmi si je junaka privoščil branilec Joao Cancelo, ki je 17-letniku dejal: “Plačati moraš za večerjo v McDonald’su.”

S strani britanskega časnika The Guardiana je bil izbran med najbolj perspektivne nogometaše, mlajše od 18 let.

Guiujev nekdanji trener Ivan Carrasco ga je takole opisal: “Je čisti centralni napdalec. Je izjemno močan, predvsem v igri z glavo. Ob tem je izredno hiter. Zaveda se svojih prednosti in pomankljivosti.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!