Evforija v slovenskem taboru: sanje so postale resničnost (VIDEO)

Reprezentance 14. Apr 202419:20 0 komentarjev

Slovenske rokometašice so z odločilno zmago proti Črni gori dvignile vstopnico za prihajajoče olimpijske igre v Parizu. Varovanke Dragana Adžića po zgodovinskem uspehu niso skrivale navdušenja.

“Presrečna sem, preponosna na našo ekipo, na vse nas, ki se že dolga leta razdajamo za reprezentanco. Včasih si nismo upali niti sanjati, da bi olimpijske igre postale resničnost. A najprej smo sanjali, nato upali in na koncu vse skupaj uresničili. Čestitke vsem igralkam, članom štaba in Sloveniji, ki je stala za nami. Posebej velika hvala tistim, ki so še posebej verjeli v nas in nas podprli tudi v Neu-Ulmu. Ta zmaga je tudi za njih,” je po tekmi za Rokometno zvezo Slovenije dejala kapetanka Ana Gros.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca si je prav na zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja z zmago proti Črni gori zagotovila premierno uvrstitev na olimpijske igre.

V Parizu bo barve Slovenije zastopala tako moška kot tudi ženska reprezentanco, potem ko so varovanci Uroša Zormana vozovnico za OI dvignili pred dobrim mesecem dni.

Za igralko tekme je bila izbrana vratarka Amra Pandžić, ki je na odločilni tekmi zbrala 12 obramb. 34-letna članica romunskega Minaur Baia Mare je v ključnih trenutkih preprečila vrnitev Črnogork.

Kaj je po tekmi igralka tekme:

“To smo čakale tako dolgo, sanjale smo o tem. Vedele smo, da nam lahko uspe. Mislim, da smo dokazale, da si zaslužimo mesto na olimpijskih igrah. Zelo sem vesela, da je Slovenija izbrala mene, da sem lahko dala vse od sebe in uresničila svoje sanje, ki jih ne bi uresničila, če ne bi igrala za Slovenijo,” je za RZS dejala Elizabeth Omoregie, ki je na tekmi proti Črni gori dosegla štiri zadetke.

“Vseh 60 minut smo imeli tekmo pod kontrolo. To je bilo neverjetno težko, a po drugi strani kaže na fenomenalno stabilnost te ekipe. Vse odločilne tekme so od mojega prihoda na selektorsko mesto ta dekleta odigrala vrhunsko. Tekmi s Francijo sta pred olimpijskim turnirjem prišli prav tako meni kot njim. Pomagali sta nam, da smo se zbrali in že proti Nemčiji v igri pokazali stabilnost in odigrali dobro tekmo. Sledila je vrhunska tekma proti Paragvaju. Proti Črni gori se je videlo, kako zahtevno je igrati proti takim tekmicam. Pričakoval sem, da bo njihova vratarka na takšni ravni. Izjemno sem hvaležen dekletom za prikazano,” pa je misli strnil selektor Adžić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!