Lovrić prestal prve preglede, začenja se tekma s časom

Nogomet 10. Apr 20245:00 0 komentarjev
Sandi Lovrić
Sandi Lovrić. Foto: Profimedia

Poškodba slovenskega reprezentanta Sandija Lovrića ni nedolžna. Vezist Udineseja ima težave z natrgano ložo. Nastop na Euru 2024 visi v zraku.

Če je za Benjaminom Šeškom, Andražem Šporarjem, Žanom Karničnikom, Erikom Janžo in še kom izmed slovenskih reprezentantov lep nogometni konec tedna, povsem nasprotno velja za Sandija Lovrića.

Ne samo da je njegov Udinese v dramatični končnici iz rok izpustil točko proti letos v Italiji super suverenemu Interju, slovenski reprezentant je približno deset minut pred koncem zaradi poškodbe zelenico stadiona v Vidmu zapustil na nosilih. Z bolečo grimaso na obrazu se je držal za zadnjo stegensko mišico oziroma ložo.

Sandi Lovrić
Potem ko je proti Portugalski odigral zelo dobro tekmo v slovenskem dresu, ima Sandi Lovrić žal težave s poškodbo. FOTO: Aleš Fevžer.

Očitno gre za natrgano ložo

Prve preiskave so pokazale, da ga pri Lovriću zelo verjetno za natrgano zadnjo stegensko mišico, nadaljnji pregledi pa bodo pokazali, kako resna je poškodba. Čas okrevanja ob rupturi t. i. lože je od nogometaša do nogometaša različen, v povprečju traja med tremi in štirimi tedni.

Udinese bo zadnjo tekmo sezone odigral 26. maja proti Frosinoneju in do takrat naj bi, če ne bodo dodatni pregledi pokazali resnejše težave, slovenski reprezentant že okreval in se vrnil na zelenice. To pa pomeni, da bo pravočasno nared tudi za priprave slovenske reprezentance pred evropskim prvenstvom, nanje se bodo zaradi poznega zaključka sezone nogometaši iz Serie A sicer priključili malce pozneje.

Vsak dodatni zaplet pri rehabilitaciji pa bi lahko Lovrićev nastop na Euru 2024 resno postavil pod vprašaj …

Lovrić bo najbrž izpustil boj za obstanek v Serie A, kaj pa Euro? FOTO: Profimedia

Kaj je po tekmi povedal trener Udineseja?

Na novinarski konferenci po tekmi je na vprašanje o tem, za kakšno poškodbo gre pri Lovriću, odgovarjal trener Gabriele Cioffi.

“Nisem zdravnik, vendar Sandija po moji oceni še nekaj časa ne bo, prav tako ne Floriana Thauvina. A verjamem, da se motim. Zdaj je vsak igralec pomembnejši kot kdajkoli prej. Finale sezone je vedno težek,” je poudaril prvi mož stroke pri Udineseju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!