Luka Zahović se vrača v slovensko reprezentanco

Nogomet 9. Maj 202414:58 2 komentarja
Luka Zahović
Luka Zahović. Foto: Aleš Fevžer

Poljski Pogon Szczecin je na svojih družbenih omrežjih objavil novico, da je Luka Zahović uvrščen na razširjen seznam slovenske reprezentance za prijateljski tekmi z Armenijo in Bolgarijo.

Slovenska nogometna javnost vse bolj nestrpno pričakuje reprezentančni seznam selektorja Matjaža Keka, ki bo na evropsko prvenstvo v Nemčijo po razširitvi kadra lahko odpeljal 26 nogometašev.

A še preden bodo slovenski nogometaši odpotovali v Wuppertal, kjer bo baza reprezentance med Eurom 2024, se bodo Kekovi izbranci v Stožicah na dveh pripravljalnih tekmah pomerili proti izbranima vrstama Armenije in Bolgarije.

Na razširjenem seznamu za ti dve tekmi je očitno tudi napadalec Luka Zahović, ki se mu v marcu ni uspelo prebiti v izbrano vrsto. Matjaž Kek je razkril, da je uvrščen med nogometaše, ki so na čakanju, ter ostaja v njegovih mislih. Novico, da se Mariborčan v juniju, kot kaže, vrača v reprezentančne barve, je s sledilci na družbenih omrežjih delil njegov klub Pogon Szczecin.

Sin legendarnega Zlatka Zahovića je za slovensko reprezentanco doslej odigral 14 tekem, na svoj prvenec še čaka. Nazadnje je dres z državnim grbom oblekel septembra 2023 na kvalifikacijski tekmi s San Marinom.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo na pripravah pred Eurom 2024 zbrala v sredo, 29. maja. Približno teden dni prej naj bi selektor Matjaž Kek objavil seznam nogometašev, ki so vabljeni na junijsko akcijo. Končni seznam potnikov na Euro mora NZS na Uefo poslati do 7. junija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje