Messi med najboljšimi, Ronaldo pa med najslabšimi v Katarju

Katar 2022 3. Dec 202212:42
Bodo Hrvatje uspeli zaustavili Messija? FOTO: Profimedia

Po vsakem nastopu na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju primerjamo Argentinca Lionela Messija in Cristiana Ronalda. Kako sta igrala na tekmah proti Poljski oziroma Južni Koreji in kam ju algoritem Sofascora uvršča po skupinskem delu tekmovanja?

Lionel Messi: Kljub veliki napaki spet najboljši

Argentina je po uvodnem šokantnem porazu proti Savdski Arabiji nanizala dve zmagi in se kot prvouvrščena reprezentanca skupine C uvrstila v osmino finala. Na vseh treh tekmah je blestel Lionel Messi.

Tako je bilo tudi pri zmagi na tekmi s Poljsko, ki jo je sicer začel slabo in najprej zapravil enajstmetrovko. Toda kljub temu je igral zelo dobro in bil ob strelcu prvega gola za Argentino Alexisu Mac Alisterju z oceno 8,2 najbolje ocenjeni argentinski nogometaš na igrišču.

MESSI VS. RONALDO:

V 90 minutah so mu uspela kar štiri preigravanja in pet ključnih podaj. Na tleh je dobil šest od 12 dvobojev, v zraku enega od dveh. Zbral je 59 podaj in bil pri njih 84-odstoten. Ustvaril je tudi eno veliko priložnost. Tekmo je sicer, prvič na tem prvenstvu, končal brez zadetka ali asistence na svojem računu.

Kapetan Argentine je bil še tretjič v nizu njen najboljši igralec in je tudi med najboljšimi na celotnem prvenstvu. S povprečno oceno 7,93 je trenutno na četrtem mestu najbolje ocenjenih nogometašev v Katarju. Messi tudi na svojem najverjetneje zadnjem mundialu blesti.

Cristiano Ronaldo: Po dveh slabših tekmah najslabša

Portugalska si je že pred zadnjim krogom zagotovila prvo mesto v skupini H, zato je njen selektor Fernando Santos na tekmi proti Južni Koreji precej premešal enajsterico, a je Cristiano Ronaldo vseeno bil v njej. V lovu na nov klub – kljub rekordni ponudbi iz Savdske Arabije naj bi bil prvi cilj še vedno Evropa – in želji po tem, da se dokaže na najvišji sceni, je zaigral od prve minute. Bolje bi bilo, če ne bi …

V 65 minutah, kolikor je zdržal na igrišču, je bil pri žogi komajda kaj, žoge se je dotaknil le 26-krat, a vseeno izgubil osem žog. Bil je zelo sterilen. Enkrat je streljal mimo vrat, enkrat so Južnokorejci njegov strel blokirali. Zapravil je tudi eno veliko priložnost in z napako v obrambi, neposrečenim posredovanjem v svojem kazenskem prostoru, zakuhal gol nasprotnika. Na koncu je 37-letnemu portugalskemu rekorderju to prineslo oceno 5,6, s katero je bil daleč najslabši na igrišču.

Ronaldo, ki je pred štirimi leti v Rusiji navdušil s povprečno oceno 7,98 po algoritmu Sofascora celo četrti najboljši posameznik celotnega prvenstva, je v Katarju v precej slabši formi. Njegov padec, ki je prišel z leti, je očiten. Medtem ko je Messi trenutno četrti najboljši igralec na prvenstvu, je Ronaldo s povprečno oceno 6,37 na 24. mestu. V portugalski reprezentanci …

Komentari

Vaš komentar