Za slovensko desetico najlepši meseci v karieri (VIDEO)

Nogomet 11. Okt 202318:12 0 komentarjev

Kljub nedavni poškodbi je za Miho Zajcem sijajno obdobje. S turškim velikanom Fenerbahčejem je nedavno podpisal nov dogovor, zelo dobro pa mu gre tudi s slovensko vrsto, s katero je vse bližje uvrstitvi na veliko tekmovanje.

Že trinajst let slovenski nogometni navijači potrpežljivo čakajo na vnovično uvrstitev svoje reprezentance na veliko tekmovanje. Po številnih razočaranjih se tokrat zdi, da je pri njih znova zavel optimizem, saj so si igralci selektorja Matjaža Keka štiri tekme pred zaključkom kvalifikacij priigrali sijajno izhodišče za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto v Nemčiji.

S 13 osvojenimi točkami je Slovenija na prvem mestu skupine H, enako število točk ima Danska, po eno manj Finska in Kazahstan, Severna Irska je pri treh, San Marino pa je brez točk. Da se Slovencem ponuja sijajna priložnost, čuti in se zaveda tudi nogometni vezist Miha Zajc, ki ima za sabo že kar nekaj grenkih reprezentančnih izkušenj.

Miha Zajc
Foto: Aleš Fevžer

“Za nami so bila težka obdobja, a ko pomisliš nanje, te morajo motivirati. Prehodili smo pot, ki ni bila lahka, imeli smo vzpone in padce, a to je sestavni del športa. Smo v položaju, ki smo si ga vsi želeli, to moramo izkoristiti in uživati v trenutku,” pravi Miha Zajc, prepričan, da bo z reprezentančnimi soigralci končno zaigral na velikem tekmovanju. “To mora biti naša ambicija in verjamem, da imamo to kakovost. Imeli smo obdobje, ko nam ni šlo in smo morali sestaviti celoten mozaik, a mislim, da smo na pravi poti,” dodaja sogovornik.

Velik korak k izpolnitvi cilja lahko Slovenci napravijo že na prihajajočih obračunih s Finsko in Severno Irsko, ki ju bodo odigrali 14. in 17. oktobra. Bržkone bo ključen predvsem dvoboj s Finci, ki Slovencem dihajo za ovratnik in so jih na prvi tekmi v Helsinkih premagali z 2:0. “Pogledali smo si prvo tekmo, napravili analizo in videli, kje smo delali napake ter kaj ne smemo ponoviti. Moramo se dobro pripraviti, za kar imamo na voljo še cele tri dni. Osredotočeni smo na prvo tekmo, da jo odigramo kar najbolje,” razmišlja 29-letnik.

Vesel prihoda zvezdnikov iz nekdanje Jugoslavije

Ne le v reprezentanci, stvari so se Zajcu sestavile tudi v klubu. Poleti je s Fenerbahčejem podpisal nov triletni dogovor, v slabo voljo pa ga ni spravila niti nedavna poškodba, ki ga je od igrišč na srečo oddaljila le za krajši čas. “Ko pogledam nazaj, so za mano najlepši meseci v karieri, saj sem podpisal novo pogodbo z največjim klubom v Turčiji in enim največjih v Evropi. Res je, bil sem poškodovan, a to je sestavni del športa. A če pogledam širšo sliko, sem lahko zelo zadovoljen,” meni Zajc.

Miha Zajc
Foto: Profimedia

Turški velikan je sicer v letošnji sezoni močno prevetril zasedbo, saj je pripeljal novega trenerja Ismaila Kartala, v Carigrad pa zvabil zveneča nogometna imena, kot so vratar Dominik Livaković, krilni vezist Dušan Tadić in napadalec Edin Džeko.

“Vesel sem, da so prišli igralci z nekdanje Jugoslavije, saj v štirih letih ni bilo skoraj nobenega igralca s tega področja. Poleg tega gre za nogometaše visokega kova, ki so nam lahko vzor in so prave vodje. Razumemo se dobro, vzdušje je prav tako dobro, zato sem zelo zadovoljen,” razlaga Zajc, ki je imel v svoji karieri že priložnost igrati s kar nekaj zvenečimi nogometnimi imeni. Kot še pristavi, mu to pomeni ogromno, saj se lahko od njih tudi sam nauči veliko.

Kvalifikacije za EP 2024

Sobota, 14. oktober:

18.00 Slovenija – Finska

Torek, 17. oktober:

20.45 Severna Irska – Slovenija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!