Na štajerski derbi prihajajo ogledniki turškega velikana

Nogomet 28. Apr 20239:59 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Praznični konec tedna v Celje prinaša tudi praznik nogometa. V štajerskem derbiju se bosta namreč udarili zasedbi Maribora in Celja, ki bosta v medsebojnem obračunu podali odgovor na vprašanje, katera ekipa bo sezono domačega nogometa končala na drugem mestu prvenstvene lestvice. A marsikateri izmed glavnih akterjev bo imel na tej tekmi še dodatno motivacijo, pred nami je namreč še en derbi, na katerem ne bo manjkalo tujih oglednikov.

Zadnji večni derbi med Olimpijo in Mariborom je na tribune stadiona Stožice privabil veliko število radovednih očes oglednikov širom Evrope, ki so v luči skorajšnjega zaključka sezone in začetka poletnega prestopnega roka v Slovenijo prišli v iskanju novih okrepitev svojih ekip.

Pred vrati pa je nova tekma, ki jo spremlja veliko mednarodnega zanimanja. Jutri se bosta namreč na štajerskem derbiju udarila Celje in Maribor, srečanje na stadionu Z’Dežele pa bo neposreden obračun v boju za drugo mesto na prvenstveni lestvici, ki bi lahko, v primeru Olimpijine zmage v pokalu, prineslo tudi drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo.

Foto: Jure Banfi

Obračun štajerskega rivala bodo tako poleg gledalcev, ob sicer ne najbolj ugodnem prazničnem terminu naj bi bilo na tribunah okrog 1500 ljubiteljev nogometa, pozorno spremljala tudi četica oglednikov tujih klubov. Poleg predstavnikov Crvene zvezde in Dinama, ki v zadnjih mesecih tako ali tako ne manjkajo na nobeni pomembnejši tekmi v Prvi ligi Telemach, bodo po naših informacijah na tribunah tudi ogledniki italijanskih Spezie in Venezie, poljskega Lecha iz Poznana, nemškega Augsburga in celo velikega turškega Galatasaraya.

Turškega giganta zanima celjski Nigerijec

A predstavniki velikana iz Carigrada v Slovenijo ne prihajajo zaradi Žana Vipotnika, ki ga v teh dni lovi “pol Evrope” in je še naprej pod drobnogledom številnih klubov, ampak zaradi Charlesa Ikwuemesija. Nigerijec, ki je takoj po poletni selitvi iz Krškega v Celje močno opozoril nase in ga je lovil tudi kijevski Dinamo, se je med zimskim premorom precej izgubil, dobro formo pa znova našel v zadnjem obdobju in je očitno spet zanimiv tujim klubom.

Foto: Jure Banfi

21-letnik je na 27 tekmah Prve lige Telemach za zdaj dosegel 9 zadetkov, štiri od teh proti Mariboru in Olimpiji, zdaj pa ima novo priložnost, da na pomembni tekmi dokaže svoje kvalitete. Ne bo pa Ikwuemesi edini grof, ki bo pod drobnogledom skavtov iz tujine, ti bodo namreč pozorno spremljali tudi Marka Zabukovnika, slednjega so že pozimi spremljali češki in nemški klubi, ter tudi branilca Davida Zeca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!