Čustveno sporočilo Andreje Kranjc, žene nesrečnega Aleša

Hokej 27. Apr 202317:43 0 komentarjev
FOTO: FB/Andreja Kranjc

Slovenska hokejska reprezentanca je točno pred enim tednom odigrala pripravljalno tekmo pred SP elitne divizije, ki pa je bila dobrodelne narave. Risi so želeli z zbranim denarjem od vstopnic in donacijami ob zmagi proti Italiji (4:2) pomagati nekdanjemu reprezentantu Alešu Kranjcu.

Nekdaj nepogrešljivi branilec slovenske izbrane vrste se že nekaj časa bori z boleznijo ALS, ki postopoma ohromi živčevje.

Po tekmi z zahodnimi sosedi se je na družbenem omrežju Facebook oglasila Kranjčeva žena Andreja in med drugim zapisala: “Najlepše zahvaljujeva vsem za velikodušne donacije, verjameva, da so vsi poslani prispevki resnično poslani iz srca in so za nas neprecenljivi! Z velikim cmokom v grlu in solznimi očmi sva z Alešem spremljala četrtkovo prijateljsko tekmo odigrano na Bledu. Kljub, veliki želji, da bi Aleš v živo vsaj na kratko rekel hvala, žal trenutno zdravstveno stanje tega ni dopuščalo.”

Hokejistova srčna izbranka se ni pozabila zahvaliti slehernemu gledalcu, ki je prišel na Bled pospremit srečanje, pa vsem, ki darujejo sredstva za zdravljenje njenega moža, poleg tega pa je pohvalila Hokejsko zvezo Slovenije: “Hvala za nagrado, katero je za Aleša prevzel kapetan Tomaž Razingar! Predvsem pa za tekmo posvečeno Alešu! Dolg aplavz na koncu podelitve ob izreku Aleševega imena solza ni mogel več zadržati. Vaša pomoč nam namreč trenutno pomeni več kot si morda lahko predstavljate!”

Vsi, ki bi radi prispevali k zdravljenju nekdanjega člana številnih evropskih klubov (Vienna Capitals, Fehervar, Mountfield, Kölner Haie, Kuban , Södertälje, itd.), lahko finančno pomagate tukaj. Ko ste na strani, desno zgoraj kliknite možnost “Donate Now”. Trenutno je zbranih dobrih 31 tisočakov.