Nadaljevanje neverjetnega niza, ki je ušlo pod radarjem

Nogomet 17. Okt 202215:49 1 komentar
V letošnji sezoni pri Olimpiji res ne manjka izstopajočih posameznikov, a morda najbolj izmed vseh izstopa ravno vratar zmajev. FOTO: Aleš Fevžer.

Matevž Vidovšek je na sobotnem derbiju proti Mariboru ohranil nedotaknjeno mrežo in tudi po osmem nastopu v slovenski prvi nogometni ligi ni prejel gola. Vratar Olimpije je na večni lestvici najdaljših nizov brez prejetega gola v prvenstvu skočil na drugo mesto. Od absolutnega rekorda Nejca Vidmarja ga loči le že 282 minut.

Po sobotnem derbiju se je govorilo o novi zmagi Olimpije, novem porazu Maribora, spravi trenerja Ljubljančanov Alberta Riere z navijači, rdečem kartonu Svena Karića, roki Nemanje Mitrovića in enajstmetrovki Maria Kvesića, kar malo pod radarjem pa je ušel nov podvig Matevža Vidovška.

Vratar Olimpije, ki se je vrnil po skorajda dvomesečni odsotnosti zaradi poškodbe, resda ni imel veliko dela, a je še na sedmi prvenstveni tekmi v tej sezoni ohranil nedotaknjeno mrežo.

Mladi Korošec gola ni prejel niti v zadnjem prvenstvenem krogu prejšnje sezone, kar pomeni, da v slovenski prvoligaški druščini še sploh ni bil premagan!

Njegov niz traja že 720 minut, tako da je le še 282 minut oddaljen od absolutnega rekorda slovenske lige, ki je uspel njegovemu predhodniku med vratnicama Olimpije.

Nejc Vidmar je do zdaj nedosegljiv rekord sicer dosegel kot član Domžal, ko je v povezanih sezonah 2013/14 in 2014/15 brez gola zdržal kar 1002 minuti.

Z njim na sedmih nobenega, brez njega na šestih 13

Olimpija z Vidovškem med vratnicama na sedmih tekmah ni prejela niti enega gola v tej prvenstveni sezoni. Denis Pintol, ki ga je zamenjal, kljub temu, da ni branil slabo, jih je na šestih tekmah prejel kar 13.

Nejcu Vidmarju je rekord uspel v dresu Domžal. FOTO: SPS.

Bo rekord padel tam, kjer je nastal?

“Rekordi so zato, da se jih podre. Prej ali slej bo padel tudi moj. Če bo uspelo njemu, bom zelo vesel. Če se mu bodo poklopile zadeve, ne vidim razloga, da mu ne bi uspelo,” je o Vidovšku v nedavnem intervjuju za SportKlub povedal Vidmar.

Vidovšek bi ga lahko presegel, če bi nepremagan ostal na naslednjih treh prvenstvenih tekmah Olimpije – proti Gorici, Kopru in Radomljam -, potem pa brez prejetega gola ostal vsaj do 13. minute tekme 17. prvenstvenega kroga v Domžalah. Tam, kjer je, zanimivo, nastal zdajšnji rekord.

Ob tem velja omeniti, da je Vidovšek v soboto na lestvici minut brez prejetega gola skočil na drugo mesto.

Z njega je zrinil nekdanjega vratarja Mure in slovenskega reprezentanta Boška Boškovića, ki je bil nepremagan 692 minut.

Tekme Matevža Vidovška v prvi ligi:

Sezona 2021/22:
38. krog: Celje – Olimpija 0:2

Sezona 2022/23:
1. krog: Olimpija – Mura 2:0
2. krog: Tabor Sežana – Olimpija 0:1
3. krog: Olimpija – Bravo 1:0
4. krog: Maribor – Olimpija 0:2
5. krog: Olimpija – Gorica 2:0
6. krog: Koper – Olimpija 0:2
13. krog: Olimpija – Maribor 1:0

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje