Najboljši tujec pri Hajduku je Slovenec, pripadla mu je celo čast kapetana

Nogomet 20. Maj 202310:19 2 komentarja
Jan Mlakar je še drugič osvojil hrvaški pokal. FOTO: Profimedia

Jan Mlakar blesti v dresu Hajduka. Potem, ko je v hrvaškem državnem prvenstvu na Poljudu zadel proti Osijeku, je včeraj odločil še srečanje "bilih" pri Slavenu v Koprivnici (0:1).

Slovenski napadalec je v prvem polčasu na gostovanju zabil edini gol na tekmi in v igri ostal dobrih 70 minut. Kapetanski trak je nosil vse dokler ni v igro prišel prvi igralec ekipe, Marko Livaja.

Hrvaško prvenstvo je sicer že odločeno, spet bo prvak postal zagrebški Dinamo, splitski ponos pa si je z drugim mestom zagotovil boj za nastop v skupinskem delu evropskih tekmovanj. Mlakar je po tekmi žarel od ponosa in nekaj besed namenil spletni televiziji svojega kluba: “Odigrali smo dober prvi polčas, nekoliko slabši drugi, a pomembna je le zmaga. Zdaj se lahko pripravimo na sredo (op. a.: finale pokala s Šibenikom).”

Lepo presenečenje

Šestkratni slovenski reprezentant, ki je za izbrano vrsto dosegel tudi že svoj prvenec, je priznal, da kapetanskega traku ni pričakoval. Nosil ga je do 61. minute, ko je v igro prišel Livaja. “Tega se ne da opisati z besedami. Resnično si nikdar nisem predstavljal, da bom kapetan tako velikega kluba, vsem se zahvaljujem za zaupanje, to pomeni veliko čast in dodatno motivacijo. Ponosen sem,” je po zmagi sijal Mlakar.

Mlakar je v tekoči sezoni med tujci pri Hajduku dosegel največ zadetkov. Včerajšnji je bil že njegov deseti. V članski ekipi splitskega kluba je sicer kar 15 tujcev, včerajšnjo tekmo v Koprivnici sta denimo začela le dva nogometaša s hrvaškim potnim listom.

Hajduk vrhunec sezone čaka v sredo, ko se bodo v pokalnem finalu s Šibenikom pomerili na reški Rujevici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje