Neprijetni prizori na Malti: po zraku letele tudi ograje (VIDEO)

Nogomet 12. Jul 202310:57 0 komentarjev
Maccabi Haifa Hamrun
Foto: Guliverimage

V torek sta se v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerila malteški in izraelski prvak. Dvoboj med Hamrun Spartans in Maccabi Haifo je prepričljivo, s 4:0, pripadel Izraelcem, a tekmo so bolj kot gladka zmaga gostov zaznamovali neredi na tribunah.

Tekma prvega kroga kvalifikacij, v katerem je prvo polovico naloge uspešno opravila tudi ljubljanska Olimpija, je bila že pred začetkom označena za tekmo visokega tveganja. Prvič je med domačimi in gostujočimi navijači zavrelo že v prvem polčasu še pri rezultatu 0:0. Takrat so privrženci Maccabija iz Haife na igrišče pa tudi na tribuno navijačev Hamruna vrgli kar nekaj pirotehnike, škotski sodnik Donald Robertson pa je bil obračun primoran prekiniti. Situacija se je na srečo kmalu umirila, tako da sta ekipi lahko normalno končali prvi del tekme.

Vse skupaj se je ponovilo kmalu po začetku drugega polčasa, v katerega so Izraelci vstopili s prednostjo dveh golov. Znova pirotehnika, tokrat pa so domači navijači reagirali s skandiranjem ‘Palestina, Palestina!’. Sledil je buren odgovor gostujočih navijačev, ki so proti Maltežanom začeli metati kozarce, steklenice in celo ograje, ki so ločevale oba navijaška sektorja. Robertson je na stadionu znova prekinil, posredovati je morala celo policija. Po poročanju malteških medijev ni bil nihče poškodovan, tudi s pomočjo igralcev obeh ekip pa se je dvoboj lahko odigral do konca. S 4:0 je pripadel Maccabiju, ki bo prihodnji teden na domači zelenici le še potrjeval uvrstitev v drugi krog kvalifikacij.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!