Nove težave v hrvaškem taboru

Nogomet 18. Jun 202416:24 1 komentar
Foto: Profimedia

Hrvaška nogometna reprezentanca se po visokem porazu v uvodnem krogu evropskega prvenstva proti Španiji (0:3) sooča z novimi težavami. Zaradi poškodbe mišice tabor sosedov zapušča Nikola Vlašić, ki je že zaključil z nastopi v Nemčiji.

Vlašić se je poškodoval na treningu, danes pa opravil pregled z magnetno resonanco, ki je pokazal manjšo raztrganino mišice. Selektor Zlatko Dalić se je v dogovoru z vezistom Torina in zdravniško službo odločil, da nogometaš zapusti tabor reprezentance, saj zaradi poškodbe ne more konkurirati za nastope med evropskim prvenstvom.

“Nikola je vložil veliko truda in energije, da je pomagal reprezentanci na Euru, zato mi je zelo žal za njegovo poškodbo mišice. Zavestno smo sprejeli določeno tveganje, saj smo imeli razširjeno postavo s 26 igralci, Nikola pa je sestavni del te ekipe. Na žalost je prišlo do druge poškodbe in Nikoli se lahko samo zahvalim za ogromen trud, mu zaželim čimprejšnje okrevanje in vrnitev na igrišče,” je sporočil hrvaški selektor.

“Zelo mi je žal, da zaradi te nove poškodbe ne bom mogel pomagati ekipi med Eurom. Naredil sem res vse, da se pripravim na priprave in se zahvaljujem selektorju in štabu za priložnost. Ekipi želim vso srečo, verjamem vanje in prepričan sem, da bodo uspešni,” pa je ob slovesu od reprezentance poudaril Vlašić, ki je za Hrvaško doslej vpisal 56 nastopov in dosegel osem golov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje