Spektakel sodniku, na katerega imamo lepe spomine

Istvan Kovacs v elementu
Istvan Kovacs v elementu; FOTO: Guliverimage

Evropska nogometna zveza je določila sodniško službo za tretjo tekmo skupine C na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Čast je doletela romunskega delilca pravice Istvána Kovácsa.

Glavni sodnik srečanja te generacije slovenskih nogometašev je dolgoletni uslužbenec Uefe in eden izmed najbolj uveljavljenih “arbitrov” na stari celini, 39-letni Romun István Kovács.

Njegova pomočnika bosta rojaka Vasile Marinescu in Mihai Ovidiu Artene, medtem ko bo vlogo četrtega sodnika opravljal Norvežan Espen Eskås. V VAR-sobi bo glavni nadzornik Nizozemec Pol van Boekel.

Kdor dobi omenjeno tekmo skupine C, se bo praktično že izognil preračunavanju pred zadnjim krogom in počasi lahko začne razmišljati o izločilnih bojih. Remi opcije ohranja povsem odprte.

Slovenija Slovaška
Prizor s tekme proti Slovaški; FOTO: Guliverimage

Sloveniji je Kovács sodil pred tremi leti septembra, ko je izbrana vrsta Matjaža Keka proti Slovakom v sklopu kvalifikacij za nastop na SP 2022 v Stožicah remizirala proti Slovakom, naloga “šefa” pa mu je bila zaupana tudi ob zmagi Slovenije nad Severno Irsko oktobra v Belfastu.

Poleg tega je mož, čigar oče je Madžar, mati pa je del nemške manjšine v Romuniji, relativno strogo izključil Irca Sheo Charlesa.

Lepi spomini tudi za tekmeca

Tudi v Srbiji imajo o romunskem delilcu pravice kar lepe spomine, zlasti navijači Crvene zvezde. Ko se je rdeče-beli klub namreč v izločilnih bojih lige Evropa meril z Rangers Glasgow, se je srečanje končalo z 2:1 v korist Beograjčanov.

Ob tem velja poudariti, da je v četrtfinale tedaj vendarle napredoval škotski klub, saj je prvo tekmo na Ibrox Parku dobil kar s 3:0. Kovács je “kaliber” svetovnega ranga, o čemer priča tudi dejstvo, da mu je Uefa zaupala sojenje letošnjega finala lige Evropa med Atalanto in Leverkusnom.

Fantasy: potegujte se za nagrade

Evropsko nogometno prvenstvo kot enega od športnih vrhuncev leta poglobljeno spremljamo tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster, Pattex in Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje