Iz tabora Srbije: Dovolj je težkih besed in komentarjev

Euro2024 18. Jun 202414:45 1 komentar

Potem ko so bile strasti v taboru Srbije po porazu z Anglijo (0:1) precej napete, po nekaj prespanih nočeh iz tabora naslednjih nasprotnikov Slovenije na Euru 2024 prihajajo precej bolj mirni toni.

Kot je to že v navadi, je bila sama tekma med Srbijo in Anglijo oziroma dogajanje na igrišču tisto, kar je še najmanj zanimalo tamkajšnjo nogometno javnost.

Ta se je veliko več ukvarjala z odmevnimi besedami kapetana Dušana Tadića, ki je javno izrazil svoje nezadovoljstvo nad tem, da je tekmo začel na klopi, veliko je bilo govora tudi o poškodbi Filipa Kostića, zaradi katere je član Juventusa že končal turnir, potem pa so se pojavile še logistične težave z vrnitvijo v reprezentančno bazo, ko je Srbija vso noč potovala iz Gelsenkirchna do Augsburga.

Dušan Tadić Dragan Stojković
Foto: Profimedia

Atmosfera je dobra

V taboru naših naslednjih nasprotnikov so včeraj skušali malce pomiriti tamkajšnjo javnost. V kostanj po žerjavico oziroma na pogovor z mediji je odšel vratar Predrag Rajković, ki želi preteklost pustiti za sabo. Osredotočenost reprezentance je zdaj na tekmi s Slovenijo.

“Proti Sloveniji smo igrali že v ligi narodov, so dobra ekipa, imajo tudi nekaj dobrih posameznikov. So pa izrazito tranzicijska ekipa, tu bomo morali biti pazljivi. Atmosfera v naši ekipi je dobra, po tekmi je bilo morda nekaj vročih glav, ampak ni razlogov za težke besede in komentarje. Vzdušje je dobro in tako bo tudi ostalo,” poudarja Rajković.

Napoved? Zabijali bodo gole in dobili tekmo

Vratar španske Mallorce, ki bo ob hudi konkurenci v srbski izbrani vrsti bržkone vseeno tudi proti Sloveniji številka ena naših nasprotnikov, je prepričan, da ima Srbija proti Sloveniji lepe možnosti za uspeh.

“Proti Angliji nam je zmanjkala ta zadnja podaja, proti Sloveniji bo drugače. Zabijali bomo gole in dobili tekmo. Imamo boljšo ekipo od Slovenije, to moramo dokazati na igrišču. Po tej tekmi bomo vedeli, ali imamo možnost za napredovanje ali ne,” izpostavlja srbski vratar.

Predrag Rajković
Foto: Profimedia

Fantasy: potegujte se za nagrade

Evropsko nogometno prvenstvo kot enega od športnih vrhuncev leta poglobljeno spremljamo tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster, Pattex in Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje