Obtoženi Alves iz obupa po pomoč k Neymarju

Nogomet 10. Jan 202414:24 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Februarja se bo v Španiji pričelo sojenje proti nekdanjemu nogometnemu zvezdniku Barcelone Daniju Alvesu, ki naj bi pred letom dni v nočnem klubu v Barceloni posilil žensko. Brazilec se je v obupu po pomoč zatekel tudi k svojemu rojaku Neymarju.

Če bo Alves na sojenju spoznan za krivega, mu grozi od osem do deset let zapora, odškodnino za povzročene fizične in psihične bolečine pa zahteva tudi njegova žrtev. Kot poročajo brazilski mediji, je Brazilec v obupu stopil v stik z nekdanjim soigralcem iz Barcelone, Paris Saint-Germaina in reprezentance Neymarjem ter ga prosil za finančno pomoč. To je v obliki 150.000 evrov, ki jih je namenil plačilu kazni, tudi prejel.

Poleg tega je Alves po posredovanju Neymarja dobil tudi novega odvetnika. Njegov primer je prevzel Gustavo Xisto, eden najstarejših pravnih zastopnikov v podjetju Neymarjevega očeta.

Brazilski mediji sicer še pišejo, da se je v primer vmešala tudi Alveseva mati Lucia Alves, ki je objavila videoposnetek, v katerem je želela diskreditirati žrtev. Zdaj zaradi kompromitiranja sojenja in kršitve žrtvine pravice do anonimnosti zaporna kazen od treh mesecev do enega leta zapora grozi tudi njej.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!