Olimpija se poslavlja od Sešlarja, znana končna odškodnina

Nogomet 25. Avg 202315:49 0 komentarjev
Svit Sešlar. FOTO: Jure Banfi.

Zdaj je tudi uradno. Svit Sešlar zapušča ljubljansko Olimpijo in se seli v Turčijo, kjer bo oblekel dres bogatega turškega drugoligaša Eyupspor. Od 21-letnika se je s čustvenim nagovorom poslovil tudi predsednik kluba Adam Delius, mi pa imamo informacijo o tem, koliko bo s prestopom zaslužila Olimpija. Cena za napadalno usmerjenega vezista znaša dva milijona evrov.

Ko se je včeraj v čustvenem nagovoru navijačem in pred kamerami Sportkluba Svit Sešlar po tekmi s Qarabagom poslovil od nogometne Ljubljane, je bilo končano ugibanje o tem, ali bo obetavni vezist zares zamenjal sredino in se preselil k bogatemu turškemu drugoligašu Eyupsporju.

Zdaj o tem ni več nobenega dvoma, Sešlar je že spakiral kovčke in se podaja v Turčijo. Olimpiji pa je uspel sijajen posel, s katerim bo po naših informacijah zaslužila okrogla dva milijona evrov, pri čemer so na prestop vezani še nekateri bonusi, s katerimi se lahko vrednost posla še poviša. Končna številka bo odvisna od naslednjega prestopa 21-letnika, saj bo del odškodnine romal v ljubljansko blagajno, in uspeha Eyupsporja oziroma njegove uvrstitve med turško elito.

Foto: Aleš Fevžer.

Potrpežljivost se je izplačala

Po uspešno realiziranem prestopu se je oglasil tudi predsednik Adam Delius, njegovo sporočilo spodaj dodajamo v celoti. Športnemu delu kluba, na čelu katerega je direktor Goran Boromisa, se je več kot očitno izplačala potrpežljivost. Na začetku prestopnega roka so namreč po naših informacijah Sešlarja lovili ciprski Pafos in nekateri italijanski drugoligaši, naši viri namigujejo na Como in Cremonese, a je bila odškodnina, ki so jo ponujali ti snubci, za polovico manjša od te, ki jo bodo na naslov zmajev zdaj poslali Turki.

Uradno posel kljub sporočilu še ni zaključen. Po naših informacijah namreč Sešlarja čaka še zdravniški pregled, ki je načrtovan za torek.

Sporočilo Adama Deliusa

V zadnjih tednih smo poudarjali, da Olimpija ne bo prodala nobenega igralca, da ne bi ogrozila zastavljenega cilja – igranja nogometa v Evropi. Cilj uvrstitve v evropska tekmovanja, tako visoko, kot je bil zastavljen, smo tudi dosegli. Evropa je platforma, h kateri stremimo tako mi, kot tudi naši igralci. V Evropi se lahko odprejo sanje vseh.

Pogodbe s Svitom Sešlarjem, Marcelom Ratnikom in Matevžem Vidovškom so bile prve sklenjene pogodbe, ki sva jih z direktorjem Igorjem Barišićem podpisala pod mojim predsedovanjem Olimpiji, in na to smo zelo ponosni.

Adam Delius. Foto: Aleš Fevžer

V pričakovanju nadaljevanja sezone se je Svit na klub obrnil s prošnjo, da bi zamenjal sredino. Fant, ki je nenehno hodil po težki poti, da bi dosegel zastavljeni cilj. Svit se nikoli ni pritoževal in je s svojim zgledom postal profesionalec. Pravi vzor številnim. Zato smo v vodstvu kluba izpolnili prošnjo mladeniča, ki je del svoje mladosti preživel pri Olimpiji.

Po slovenskih nogometnih standardih se bo sedaj premaknil v drugo plačilno dimenzijo. Je prvi igralec Olimpije, ki je pod našim vodstvom dosegel to raven. Svit bo s tem poskrbel za nadaljnjo rast napolnjenih računov. Ob tem vse skupaj prosim za razumevanje, da ne govorimo o podrobnostih, saj je tajnost dogovorjena v pogodbi. Da pa bi preprečili špekulacije, bi rad poudaril, da klub nikoli ne bi pristal na prestopno ceno, nižjo od 2 milijonov evrov, in brez odstotnega deleža pri naslednji nadaljnji prodaji.

Rad bi se zahvalil vsem sodelavcem, ki so oblikovali mladega Svita. Mladinskim trenerjem in direktorjem akademije. Trenerjem članske ekipe ter vsem spremljevalnim trenerjem fitnesa in fizioterapevtom. Sodelovali so vsi. Hvala!

Svitu želimo, da bi v prihodnje osvojil veliko lovorik in se še naprej nepoškodovan vzpenjal po karierni lestvici. Vsi vemo, da je in ostaja Zmaj po srcu!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!