Kje in kdaj bo Pele legel k večnemu počitku?

Nogomet 1. Jan 202319:24 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Eden najboljših nogometašev vseh časov Pele, ki je v četrtek po dolgotrajni in zahrbtni bolezni preminil v 83. starosti, bo svojo zadnjo pot začel v ponedeljek, 2. januarja. Dan pozneje pa bo po sprevodu v domačem Santosu legel k večnemu počitku.

Brazilija je še vedno v tridnevnem žalovanju po smrti enega najboljših nogometašev vseh časov, Edsona Arantesa do Nascimenta, znanega kot Pele.

Ta je v četrtek, 29. decembra, v bolnišnici Alberta Einsteina v Sao Paulu izgubil boj z boleznijo raka na črevesju. Kmalu po smrti je postalo jasno, da bo pokopan v torek, 3. januarja, še prej pa bo na Santosovem stadionu, kjer si je ustvaril ime, pri brazilskem prvoligašu pa bodo tudi upokojili dres s številko 10, prisotna njegova krsta za zadnje slovo.

Procesija se bo začela v ponedeljek, 2. januarja ob 8. uri po lokalnem času (ob 12. uri po slovenskem), ko bodo krsto položili na sredino nogometnega igrišča. Stadion bo odprt za vse, ki bi se želeli še zadnjič pokloniti nogometnemu kralju.

Stadion Vila Belmiro – dom Santosa. Foto: Guliverimage

Pelejeva družina se je sicer določila, da ob njegovi krsti na prvi dan novega leta ne bo imela posebnega bdenja – iz spoštovanja do novoizvoljenega predsednika Luiza Inacia Lule da Silve.

Po 24 urah (v sredo ob 8. uri zjutraj po lokalnem času) bo po ulicah pristaniškega Santosa potekala še zadnja Pelejeva pot. Ta bo vodila tudi mimo hiše njegove matere Celeste Arantes, ki je maja lani dopolnila 100 let. Zaključek bo na pokopališču Ecumenical Necropolis Memorial, kjer pa bo pogreb potekal v zasebnem družinskem krogu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!