‘Piknik’ rekordnih Francozov proti nogometnemu palčku (VIDEO)

Nogomet 19. Nov 202311:07 0 komentarjev

V svetu športa še prevečkrat slišimo krilatico, da znajo dandanes že vsi igrati nogomet. Francozi so včeraj na kvalifikacijski tekmi za nastop na Euru 2024 proti Gibraltarju to prepričanje spravili spat s prepričljivo zmago (14:0) nad Gibraltarjem. Nogometnega palčka so deklasirali, mu že do polčasa zabili sedem golov, v drugem polčasu pa "vajo" ponovili.

Trije goli Kyliana Mbappeja, po dva Olivierja Girouda in Kingsleyja Comana, pa potem avtogol, ki je načel mrežo Gibraltarcev že v tretji minuti in še po en zadetek Warrena Zairea-Emeryja, Jonathana Claussa, Marcusa Thurama, Youssoufa Fofanaja, Adriena Rabiota ter Ousmana Dembeleja. To je včerajšnja strelska bera “galskih petelinov”.

Na trenutke je tekma dajala videz vrtčevskega piknika, ko se očetje združijo v eno ekipo in zaigrajo proti malčkom. S to razliko, da v včerajšnjem primeru “očetje” niso pretirano varčevali z močmi.

Kylian “Ačimović” Mbappe

Francija ni le potrdila absolutne premoči v skupini B, temveč je hkrati dosegla tudi najvišjo zmago v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Prejšnji rekord je bil v lasti nemške izbrane vrste, ki je pred 17 leti v boju za EURO 2008 kar s 13 proti 0 deklasirala San Marino.

Najlepši zadetek tekme je v 82. minuti uspel komu drugemu kot Mbappeju. Napadalec PSG-ja je za 12:0 čudovito premagal Daylea Cleinga – opazil je, da vratar gostov stoji predaleč od vrat in ga pretkano ukanil z “lob” udarcem.

Iz skupine B bodo ob  “Les blues” v Nemčijo potovali še Nizozemci, ki so včeraj z 1:0 pričakovano porazili Irce. V dodatne kvalifikacije prek lige narodov vstopa Grčija. Gibraltar v tekočem kvalifikacijskem ciklusu ni dal niti enega samega gola, prejel jih je 35!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!