Napoved Zlatka Zahovića: Prvak bo Olimpija

Nogomet 4. Dec 202321:41 > 21:54 4 komentarji

Nogometni večer je bil znova rezerviran za oddajo Pod prečko. Debato po derbiju smo začinili s super uspešnim športnim direktorjem vijolic, vselej zgovornim rednim gostom naše oddaje in nekdanjim reprezentantom. Zahović je znova razburkal z zanimivim pogledom.

Pod žarometi Sportklubovega studia sta se nocoj v družbi Mihe Penka in Dejana Obreza ‘grela’ Mitja Viler in Nejc Skubic. Da je vse skupaj še bolj pestro pa je z gostovanjem preko video povezave skrbel Zlatko Zahović.

Ta je ob diskusiji na temo Prve Lige Telemach podal zanimivo napoved, da so Celjani drugi favorit za končen naslov državnega prvaka. Na vprašanje, kdo je prvi favorit, je “Zaho” s povsem resnim izrazom na obrazu dejal, da je to – zavoljo sodniške pomoči – Olimpija: “Celje je nevarno, Maribor pa bo težko prvak. Trenutno ima razloge za zadovoljstvo, ne pa evforijo. Vidijo se obrisi dela trenerja, a Maribor še čaka selekcija ekipe, pred njimi je še veliko dela. Favorit je Olimpija, hočemo nočemo. Nisem jaz tisti, ki postavlja sistem, a po mojem mnenju bi bila Olimpija brez VAR-a bliže Muri, kot pa Mariboru.”

Viler je napoved svojega nekdanjega direktorja sprejel z nasmehom:

Zahović je sicer razplet derbija napovedal skoraj povsem točno, zagodel mu jo je le zadetek Olimpije za 3:1 ob koncu srečanja. Najboljši strelec slovenske nogometne reprezentance je dejal, da je Maribor nakazal naslednje: štajerski ponos bo v nadaljevanju prvenstva vsekakor viden dejavnik Prve Lige Telemach.

“Če gledaš pošteno, se Koper bori za vrh. To je sporočilo za mlade, da mogoče ni najbolje priti v Koper, saj se klub bori za Evropo in nekateri so pokazali, da niso na tej ravni,” pa je položaj na Obali predstavil priljubljeni ‘Rulo’.

Boljši bi bil prolog z Angleži

Z gosti bomo razumljivo največ pozornosti posvetili včerajšnjemu večnemu derbiju, zelo pomembno vlogo pa je v oddaji dobila tudi reprezentanca. “Sam bi raje videl, da bi prvenstvo začeli proti Angliji, ko bodo njihovi igralci še utrujeni od dolge sezone, na zadnjem srečanju skupinskega dela pa bodo njihovi rezervisti grizli ‘na polno’,” je povedal Viler in hudomušno dodal: “Si grem pogledat tekme, če boste na Sportklubu kaj zrihtali, čeprav sem se tudi na uradni spletni strani UEFA že prijavil za vstopnice.”

Skubic in Viler sta se navezala na žreb skupinskega dela Eura 2024, se strinjala, da je predtekmovanje za slovensko izbrano vrsti težko. “Kakor sem pred začetkom kvalifikacij verjel, da lahko napredujemo na EURO, sem sedaj prepričan v to, da lahko napredujemo v izločilne boje, saj smo lahko tudi tretji, pa bo to dovolj,” je o izgledih Slovenije za preboj med najboljših 16 povedal Skubic.

“Vem, da bomo uživali, edino želel bi si, da prvo tekmo igramo proti Angležem. Na zadnji tekmi bodo že uigrani, verjamem pa vseeno, da lahko samo pridobimo,” je svoj pogled predstavil Viler.

Nekdanji bočni branilec, ki je najlepše trenutke svoje kariere preživel pri Konyasporu, je poudaril izjemen pomen kapetana reprezentance.

“Posameznikov nikoli ne bi smel izpostavljati, a mi imamo Jana Oblaka. Tega se moramo zavedati. Brez njega bi bilo težko karkoli narediti. Že takrat, ko sem sam igral, je bil izjemen vodja, pravi kapetan, predvsem pa človek na mestu,” je pomen čuvaja mreže in liderja v eni osebi poudaril Skubic.

Tokrat smo znova pripravili zanimiv sodniški pogled z Damirjem Skomino, s katerim bomo skušali priti do dna ne le nekaterim dogodkom tega konca tedna na slovenskih zelenicah, ampak tudi dvomljivim dogodkom prejšnjega tedna, ko se je v evropskih tekmovanjih dogajalo marsikaj in smo ostali povsem zmedeni glede tega, kaj je igra z roko in kaj ne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje