Slovenci porenjsko Brdo pred nosom speljali Ronaldu

Euro2024 12. Jun 202419:00 2 komentarja

Slovenska nogometna reprezentanca je v Wuppertalu danes odprla vrata stadiona in pozdravila lokalne otroke ter nogometne navdušence, nato pa slovenski sedmi sili predstavila svoje domovanje. Hotel Das Vesper, predvsem pa njegova okolica, močno spominja na Brdo pri Kranju.

Obiskovalcu takoj postane jasno, zakaj je slovenska delegacija za “varen pristan” pred in med tekmami skupinskega dela izbrala omenjeni hotel v mestecu Sprockhövel.

Slovensko nogometno “oporišče” obdaja veliko zelenih površin, dve golf igrišči, za kulinariko je odlično poskrbljeno, predvsem pa objekt zagotavlja nekaj, kar je selektorju Matjažu Keku še najbolj pomembno – mir.

Lokacija močno spominja na Nacionalni nogometni center Brdo. Daleč od vsega pompa evropskega prvenstva si bo izbrana vrsta lahko oddahnila in polnila baterije po tekmah.

Premajhno gnezdo za nekdanje prvake

Nič čudnega, da so se morali za lokacijo pri Nogometni zvezi Slovenije pošteno potruditi.

Pred njimi sta se namreč v vrsto za bivanje blizu ‘megalopolisa’ Severnega Porenja-Vestfalije postavili reprezentanci Švice in Srbije, v igri so bili tudi Portugalci na čelu s Cristianom Ronaldom, a je bil nastanitveni objekt za delegacije teh reprezentanc enostavno premajhen.

Recepcija hotel Vesper
Recepcija hotela, na usluge katere bo v naslednjih dneh računala izbrana vrsta; FOTO Uroš Skaza

Slovensko reprezentanco s spremljevalnim osebjem sestavlja okoli 50 oseb, medtem ko s portugalsko izbrano vrsto vred prihaja na Euro krepko več kot 70 ljudi, tako da je bil golf hotel Das Vesper pač nekoliko premajhno gnezdece.

Pomemben dejavnik tudi letališče

Obroki slovenskih nogometašev so v domeni “chefov” hotela, a ne gre nič mimo specialnega kuharja reprezentance, ki koordinira jedilnike in je s seboj v Nemčijo prinesel nekatera domača živila.

Njegovo ime je Daniel Vincek. “Ni nobenih omejitev, vsi fantje jedo čisto vse, najbolj pogosta je ‘paštica’. Kjerkoli delam, imam veliko komplikacij, z našimi nogometaši pa je delo res enostavno,” je za Sportklub dejal Vincek, sicer zaposlen na Brdu pri Kranju.

Bar Hotel Vesper
FOTO: Uroš Skaza

Strateška lokacija je tudi posledica želje, da je čim bližje letališče z obratovalnim časom 24 ur, kar omogoča vrnitev v  Sprockhövel takoj po tekmi. Igralci se bodo po koncu turnirja tudi lažje nemudoma vrnili v svoje klube. Ta stolpec je odkljukal bližnji Düsseldorf.

Na prvi dve tekmi skupinskega dela se bo četa Matjaža Keka odpravila po zraku (Stuttgart in München), medtem ko jih bo na tekmo z Anglijo v Köln odpeljal avtobus.

Foto galerija:

FOTO: Uroš Skaza
FOTO: Uroš Skaza
FOTO: Uroš Skaza
FOTO: Uroš Skaza
FOTO: Uroš Skaza

Žal vam po pandemiji novega koronavirusa ne moremo več postreči z rubriko “Kdo so sostanovalci v hotelskih sobah?”, saj se po letu 2020 vsakemu nogometašu dodeli njegova lastna “kamrica”.

Prihaja Euro, prihaja fantasy

Pred vrati je eden od športnih vrhuncev leta 2024  – evropsko nogometno prvenstvo. Poglobljeno ga bomo spremljali tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster in Telemach.

Oblak v hotelu
Hotel smo obiskali ravno med obveznostmi, fotografiranjem za potrebe Uefe; FOTO: Uroš Skaza

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje