Poseben tatu za posebnega trenerja: Edini, ki ga lahko ima

Nogomet 18. Jul 202210:21
Mourinho je Romi prinesel prvo lovoriko po 14 letih. To je obeležil na poseben način. Foto: Guliverimage

Portugalski nogometni trener Jose Mourinho je poznan po številnih uspehih klubov, ki jih je vodil. Obenem pa je 59-letnik, trenutno strateg pri italijanski Romi, v svetu znan tudi kot posebnež. Pred leti je namreč samega sebe označil za "The Special One". Zdaj je nekdanji trener Manchester Uniteda, Chelseaja, Real Madrida, Inter Milana in številnih drugih klubov oboje združil v tatu.

Jose Mourinho je ob koncu minule sezone postal prav poseben trener. Pa ne, da Portugalec s svojim šarmom in karizmo, ter občasno ekstravagantnostjo in kontroverznostjo prej ni izstopal iz množice nogometnih strategov, to je 59-letniku uspelo tudi na področju rezultatov.

Z Romo je namreč zmagal v novonastalem evropskem tekmovanju – Konferenčni ligi, na ta način pa je postal prvi trener, ki je slavil v vseh treh aktualnih tekmovanjih pod okriljem Evropske nogometne zveze. Po slavju s Portom (2004) in Interjem (2010) v Ligi prvakov ter Manchester Unitedom (2017) v Ligi Evropa je konec maja dopolnil (zaenkrat) edinstveni trojček.

Zdaj je to unikatnost zabeležil tudi na svoji koži, na desno ramo si je namreč dal vtetovirati poseben tatu z vsemi tremi evropskimi pokali.

“To je moj tatu. Zanj sem se odločil zaradi velikega veselja Rimljanov. Z njim želim počastiti vse klube, s katerimi sem zmagal v evropskih tekmovanjih. Obenem pa sem želel nekaj posebnega in unikatnega, saj sem trenutno edini, ki ga lahko imam,” je ob objavi fotografije zapisal na družbenem omrežju instagram.