Rosicky: Lahko gremo do konca

Premier Liga 9. Jan 201413:35 > 14:14

Ljubljana – Topničarji še naprej vztrajajo na vrhu Premier lige. Tomaš Rosicky verjame, da gre lahko z Arsenalom vse do konca in se okiti z naslovom prvaka.

Nogometni strokovnjaki v boju za naslov Arsenalu očitajo predvsem pomanjkanje izkušenj. Po visokem porazu proti Manchester Cityju s 3:6 in remiju proti Evertonu in Chelseaju, so topničarji res padli v manjšo krizo, vendar se z zmagami proti West Hamu, Newcastlu in Cardiffu tudi hitro vrnili. Za nameček so v 3. krogu FA pokala z 2:0 premagali še mestne tekmece iz vrst Tottenhama in začetek drugega dela sezona dočakali v odlični formi.

Po porazu proti Cityju in remijem z Evertonom je bilo težavno. Toda v sezoni boš vedno imel takšna obdobja, tako da to ni nič novega,” je dejal Tomaš Rosicky in nadaljeval: “Ta ekipa ima več izkušenj, kot so jih imele ekipe v preteklosti. Imamo Mertesackerja, Özila, ki je osvajal naslove z Realom, pa tudi Arteto in Flaminija, ki sta prav tako izkušena. Ob tem so tudi domači fantje pridobili izkušnje in zaradi tega mislim, da letos imamo zrelost, da nam uspe.

Izkušeni češki vezist je razkril tudi recept za uspeh. “Najpomembnejše je, da se v nobenem trenutku ne predaš in vedno poskušaš priti do uspeha,” je še pristavil Rosicky, ki ga obračun 21. kroga proti Aston Villi čaka v ponedeljek (v živo na SK 1).

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images