United razbil Arsenal in ostal brez Pogbaja

Getty Images Sport, Julian Finney

Manchester United je v 15. krogu Premier lige na Emiratih s 3:1 odpravil Arsenal, ki bi moral glede na prikazano iztržiti več, ter potrdil odlično formo pred prihajajočim mestnim derbijem, ko Jose Mourinho zaradi neumnosti ne bo mogel računati na Paula Pogbaja.

Manchester United je v Londonu prvič zadel že v 4. minuti. Paul Pogba in Antonio Valencia sta si po odvzeti žogi izmenjala dvojno podajo, Valencia pa je Petra Cecha premagal z diagonalnim strelom po tleh. Le sedem minut kasneje je bilo že 0:2. Romelu Lukaku je Skhodrana Mustafija prisilil, da je izgubil žogo, do katere je prišel Anthony Martial in z lepo povratno podajo zaposlil JesseLingarad, ki je s strelom od vratnice zatresel mrežo.

Svoje priložnosti so imeli tudi topničarji. Alexandre Lacazette je v 32. minuti stresel prečko, v 49. minuti pa tudi zabil gol za priključek. Vse upe domačih navijačev na drugi gol in morebitni epski preobrat je v 63. minuti po hitrem protinapadu s Pogbajem razblinil Lingard.

Deset minut kasneje je Pogba nespametno s podplatom grobo pohodil Hectorja Bellerina, tako da mu je sodnik Andre Mariner upravičeno pokazal rdeči karton, kar pomeni, da bo izpustil tudi mestni derbi proti Manchester Cityju, ki nas čaka naslednjo nedeljo ob 17:30 v živo na SK 1.

https://twitter.com/hilibiyobariis/status/937035177552904192