Emery: Preprečil sem, da bi Arsenal potonil še globlje

Premier Liga 10. Feb 202018:42 > 18:44
Harriet Lander/Getty Images

Bivši trener Arsenala Unai Emery je dejal, da so imeli nekateri nogometaši slab odnos in se med treningom niso trudili.

Zaradi slabih rezultatov na začetku sezone je Unai Emery s strani Arsenala prejel odpoved. 

Emery je prepričan, da je svoje delo zdaj že v nekdanjem klubu opravil dobro. V intervjuju za “France Football” je dejal: “da je preprečil, da bi Arsenal potonil še globlje.”

“Arsenal je bil na podobni poti dve leti pred mojih prihodom. Padec smo zaustavili in začeli graditi ekipo, ki se je uvrstila v finale Lige Evropa in prišla do petega mesta v Premier ligi. Imeli smo zgolj točko zaostanka za Tottenhamom pa čeprav smo na zadnjih petih tekmah osvojili zgolj točko,” je povedal Emery.

“Bili smo blizu mesta, ki je vodilo v Ligo prvakov toda na koncu je šlo vse narobe. Vseeno pa mislim, da je bila sezona dobra in želeli smo še napredovati,” je dodal. 

In potem je prišla nova sezona. Ustavilo se je že pri izbiri kapetana. Sledil je incident z Granitom Xhako, pa napad na Mesuta Ozila in Seada Kolašinca. Posledica celotnega dogajanja je bil najslabši začetek prvenstva v klubski zgodovini.

Emery je dejal, da je moštveni duh začel bledeti. Nogometaši pa so na treninge začeli prihajati s slabim odnosom. 

“Izgubili smo KoscielnyjaČecha, RamseyaMonreala. To so igralci, ki smo jih pogrešali na začetku sezone. Nekateri od glavnih igralcev v moštvu pa so zahtevali več kot pa so si zaslužili. Jasno je bilo, da smo potrebovali nekaj časa, da naredimo novi Arsenal, ki sem si ga želel”, je zaključil Emery.