Arteta je samozavesten: Imamo vse potrebno, da nam uspe

Premier Liga 15. Feb 202017:35 > 17:37
Dan Mullan/Getty Images

Menedžer Arsenala Mikel Arteta je prepričan, da imajo topničarji na voljo vse, kar potrebujejo, da se bodo v bližnji prihodnosti veselili velikih zmag.

Arsenal je Arteto predstavil konec decembra, ko je nekdanji kapetan topničarjev nadomestil Unaia Emeryja. Tudi po menjavi na klopi londonski velikan ni navduševal. Za ekipo z Emiratesa so štirje zaporedni remiji, v Premier ligi pa so zaenkrat šele na 11. mestu. Arteta kljub temu ne obupuje in je zelo optimističen.

Prepričan sem, da se bomo veselili velikih uspehov. Imamo vse, kar potrebujemo, da bi uspeli in klub potisnili v ospredje. To še ni vse, vse to lahko dosežemo na naš način. To je nekaj enkratnega,” je za Sky Sports povedal 37-letni Španec.

Do nedavnega pomočnik Pepa Guardiole pri Manchester Cityju je v intervjuju razkril poteze, pod katere se je podpisal, odkar je prišel na Emirates.

Najprej je bilo potrebno spremeniti razmišljanje in samo kulturo ekipo, ki mora živeti kot eno, se pravilno obnašati. Razkrili smo, kaj se pričakuje od vsakega posameznega igralca in člana strokovne ekipe. V klubu kot je Arsenal, so nekatere vrednote enostavno nujne,” je povedal Arteta in zaključil:

V veliki večini nam je delo dobro uspelo. Energija v klubu je drugačna, poenotili smo ekipo in navijače, kar ni lahko. V igri je vse več dobrih stvari, a se zavedamo, da je pred nami dolgoročen projekt, v katerem pa morajo uspehi priti karseda hitro.

Arsenal se bo v 26. krogu Premier lige v nedeljo ob 17.30 pomeril z Newcastlom.