Krznar: Če so se sodniki zmotili, upam, da bodo nosili odgovornost

Nogomet 5. Nov 202318:11 4 komentarji
Damir Krznar
Foto: Jure Banfi

V taboru Celja je bilo po minimalnem porazu na derbiju 15. kroga Prve lige Telemach čutiti precejšnje nezadovoljstvo. Ne le zaradi neuspeha, s katerim so dovolili, da so se jim Ljubljančani približali le na pet točk zaostanka, temveč tudi zaradi sodniških odločitev.

Da se nasprotniki Olimpije ob zapuščanju igrišča počutijo opeharjene, je v letošnji sezoni že skoraj pravilo in ne izjema. Nemalo grenkobe so po zaključku današnjega obračuna občutili tudi nogometaši Celja in njihovi navijači. Okoli 3000 se jih je za dvoboj med vodilno in tretjeuvrščeno zasedbo zbralo na celjskem stadionu, a namesto, da bi navijali, so večino časa negodovali nad odločitvami glavnega sodnika Davida Šmajca in njegovih pomočnikov.

Žvižgi in zmerljivke uperjene tako proti delivcem pravice kot gostujočim nogometašem so bile zvesti spremljevalec večino tekme, a so daleč najbolj do izraza prišle v 33. minuti, ko je Šmajc po domnevnem prekršku Dejana Vukliševića nad Nemanjo Motiko pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je nato zanesljivo izvedel Rui Pedro.

Trenutek, ki je na koncu tudi odločil derbi 15. kroga, ki je sicer z izjemo redkih prebliskov predvsem v zadnjih 20 minutah tekme omenjeni status upravičil le na papirju. Predvsem Celjani ne delujejo več tako dominantno, kot so še pred nekaj tedni pod vodstvom karizmatičnega Alberta Riere, pri čemer pa se jim gotovo pozna tudi odsotnost njihovega najboljšega strelca Aljoše Matka, vratarja Matjaža Rozmana in vezista Maria Kvesića.

“Poraz, ki boli. Boli, ker smo ostali brez treh točk. Neposrednemu tekmecu za naslov smo dopustili, da se nam je še nekoliko približal. Na koncu je izid najpomembnejši, a iz tekme lahko potegnemo našo izvedbo, ki je bila solidna,” je po tekmi dejal trener Celja Damir Krznar, prepričan, da bi si njegova ekipa, ki sploh prvič v sezoni ni dosegla zadetka, zaslužila vsaj točko.

Z remijem bi grofi zadržali osem točk prednosti pred Olimpijo, tako pa so se jim Ljubljančani približali na vsega pet. Za nameček Celjane že prihodnji teden čaka zahtevno gostovanje v Ljudskem vrtu, ki bo za Krznarja, kot nekdanjega trenerja Maribora, zagotovo posebno.

Kaj je po tekmi še povedal Damir Krznar?

Foto: Jure Banfi

O tekmi:

“Prvi polčas smo bili preveč nervozni, ne brez želje, ampak s pretirano željo. Prehitro smo hiteli v napad in si ga nismo pripravili, zato smo prehitro izgubljali žoge in ustvarjali prazen prostor za nami. V drugem polčasu smo povsem prevladovali in poskušali ter poskušali. Vse to je morda vplivalo na našo nervozo, ki smo jo želeli ublažiti.

Sam menim, da smo si zaslužili točko. Če bi jo osvojili, bi bilo naše razpoloženje sedaj zagotovo drugačno. A kar šteje, je, da je ekipa znova dobro igrala. Lahko smo zadovoljni s številom priložnosti, ki smo si jih ustvarili. Res je, da največ šteje rezultat, a za trenerje je pomembna tudi izvedba.”

O nervozi njegovih igralcev tudi zaradi sodniških odločitev:

“Zdi se mi, da so izgubili osredotočenost. Z roba igrišča sem poskušal vplivati nanje, da bi se osredotočali le nase in našo izvedbo. Stvari, ki so se dogajale okoli nas, nas ne bi smele zmotiti. Razumem reakcijo ekipe, a naj nam bo to šola za vnaprej, da se več ukvarjamo s s sabo, saj samo mi prinašamo rezultat.”

O tem, ali si je ogledal najbolj sporen trenutek na tekmi:

“Sem. Seveda bom subjektiven. Tudi, če bom objektiven, bo nekdo to tolmačil za subjektivno. Moja služba je, da se ukvarjam z igro. Verjamem, da so ljudje, ki se ukvarjajo z odločitvami sodnikov in da bodo sodniki prav tako nosili odgovornost, če so se seveda zmotili.

O tem, da bo naslednja tekma v Ljudskem vrtu zanj posebna:

“Zagotovo je ne bom jemal tako. Gre še za eno tekmo, ki prinaša možnost osvojitve treh točk. Tekma med Mariborom in Celjem je že sama po sebi dovolj za dobro vzdušje in naboj. Sam ne bom čutil revanšizma, mi pa tekma zagotovo predstavlja določen motiv. Predvsem v smislu tega, da bom igral proti ekipi, ki sem jo vodil in jo bom zato želel premagati.

Gotovo pa ne bo slabe krvi ali dodatnega pritiska. Storili bomo vse, da pridemo do zmage. Res je, ne bo lahko, a imamo dovolj kakovosti in znanja, da jo dosežemo.”

O tem, kaj pričakuje od ekipe po porazu:

“Kar sem od njih želel, sem že dobil v drugem polčasu. Torej, veliko priložnosti, želje in ideje. To je dovolj za optimizem. Danes žoga žal ni želela v gol. A prvenstvo je maraton. Ostati moramo osredotočeni. Današnja predstava je bila dovolj vsaj za točko, morda celo tri. Naslednjič moramo storiti vse, da bo tako.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje